Evenimente

#saptamana comediei #piese de teatru #teatru #bilete

Incepe Saptamana Comediei la Brasov, intre 18 – 24 iulie 2022. De unde poti cumpara biletele

Saptamana Comediei, unul dintre cele mai indragite si asteptate evenimente culturale ale Brasovului, revine cu cea de-a IX-a editie anul acesta, intre 18 – 24 iulie, la Teatrul Sica Alexandrescu si la Cinema Astra. Si editia din acest an aduce doua sectiuni in festival, una de teatru si una de film. Programul complet al festivalului va fi disponibil in curand pe www.saptamanacomediei.ro iar biletele au fost puse in vanzare pe www.biletebrasov.ro.

Sectiunea competitionala de teatru a Saptamanii Comediei aduce in premiera la Brasov 6 spectacole montate nu doar la teatre de stat, dar si venite din zona teatrului independent, ce propun publicului un umor de buna calitate si adaptari dupa texte clasice ale caror valoare si mesaj sunt de necontestat.

Programul este:

Luni, 18 iulie - Fetele Pelican - Teatrul Nottara Bucuresti, de The Wardrobe Ensemble (2h 10 min).

Regia si ilustratia muzicala: Horia Suru, scenografia: Doina Levintza, coregrafia: Sophie Duncan, muzica originala: Petre Ancuta, make-up artist: Alexandru Abagiu, grafica: Victor Diaconu, lighting design: Mircea Mitroi.

Distributia: Crenguta Hariton, Isabela Neamtu, Sorina Stefanescu, Alexandra Murarus, Victoria Cocias, Alexandru Mike Gheorghiu, Serban Gomoi / Rares Andrici, Anda Caropol, Mihaela Subtirica, Razvan Banica.

Marti, 19 iulie - Furtuna - Teatrul Bulandra Bucuresti, adaptare dupa W. Shakespeare (1h 20 min).

Versiune muzicala: Ada Milea, traducere orientativa: Cristi Juncu, regie, muzica şi versuri: Ada Milea, scenografie / video / lighting design: Andu Dumitrescu, versiuni muzicale electronice: Alin Teglaş.

Distributia: Catalin Babliuc, Lucian Iftime, Silvana Negrutiu, Anca Sigartau / Maria Veronica Varlan.

Miercuri, 20 iulie - Toxic - Teatrul Toma Caragiu Ploiesti, de Bruce Kane, traducerea: Florin Piersic jr. (1h 15 min).

Regia: Florin Piersic jr., scenografia: Mihai Androne, asistent regie: Mihai Androne, light design: Ionut Aldea.

Distributia: Bogdan Farcas, Theodora Sandu, Andrei Radu, George Liviu Frincu, Nadiana Salagean, Clara Flores.

Spectacol recomandat persoanelor cu varsta peste 14 ani!

Joi, 21 iulie - Rebarbor - Teatrul Odeon Bucuresti, texte de Alexandru Monciu Sudinski (2h)

Regia: Alexandru Dabija, scenografia: Andrada Chiriac.

Distributia: Antoaneta Zaharia, Elvira Deatcu, Alina Berzunteanu, Marius Damian, Mihai

Smarandache, Cezar Antal, Matei Arvunescu, Dan Iosif, Alpha Mini.

Vineri, 22 iulie - Cina cu prietenii - Teatrul Bulandra Bucuresti, de Donald Margulies, traducere: Irina Velcescu (2h 10 min).

Regia: Cristi Juncu, scenografia: Nina Brumusila, asistenti regie: Tania Draghici si Larisa Popa, foto: Cosmin Ardeleanu.

Distributia: Şerban Pavlu, Andreea Bibiri, Ana Ioana Macaria, Vlad Zamfirescu.

Sambata, 23 iulie - Funia - Asociatia Jamais-Vu Bucuresti (1h si 38 min)

Regia: Matei Lucaci-Grunberg, scenografia si costumele: Ariana Miron-Presan, muzica: Sever Barzan.

Distributia: Iosif Pastina, Alexandru Papadopol, Vitalie Bichir, Stefan Huluba, Teodora Dinca,

Sever Barzan, Alexandru Manaila.

Cei cinci profesionisti in arta dramaturgica ce formeaza juriul din acest an al sectiunii de teatru din Saptamana Comediei sunt Maria Zarnescu (teatrolog si critic de teatru), Alina Epingeac (teatrolog si critic de teatru), Doru Mares (scriitor, translator si cunoscut critic de teatru), Dan Cogalniceanu (actor si managerul Teatrului Sica Alexandrescu) si Ioan Big (scriitor, jurnalist si analist Pop Culture) si vor acorda 5 premii: Cel mai bun actor, Cea mai buna actrita, Cel mai bun spectacol, Premiul pentru Regie si Premiul Juriului.

Seara de Gala ce va inchide festivalul, pe 24 iulie, aduce publicului spectacolul Rosto - Teatrul Act Bucuresti, castigator a patru premii la editia din 2021 a Saptamanii Comediei (Premiul pentru Cel mai bun actor: Dan Radulescu, Premiul pentru Cea mai buna regie: Alexandru Dabija, Premiul pentru Cel mai bun spectacol, si Premiu Special al Juriului: Marcel Iures, pentru excelenta in arta actorului). Piesa dupa I.L. Caragiale, al carei regizor si scenograf este Alexandru Dabija, ii are in distributie pe Marcel Iures, Dan Radulescu si Ionut Toader si spune o poveste misterioasa, cu infinite nuante despre invatamantul romanesc, oferind o imagine realista a societatii actuale.

Festivalul va include o sectiune de film dedicata la aceasta editie filmului romanesc de comedie iar programul va include filme pentru spectatorii de toate varstele. Programul complet al festivalului va fi disponibil in curand pe www.saptamanacomediei.ro si pe Facebook Saptamana Comediei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea