Evenimente

# calatorie culinara in jurul asiei #calatorie culinara #Asian Food Fest Bucuresti #Asian Food Fest

Asian Food Fest revine cu o noua calatorie culinara in jurul Asiei

Dupa ce, in 2013, pasiunea pentru Asia a dat nastere primei editii Asia Fest, un festival explorator de cultura, atat traditionala, cat si contemporana, Asian Food Fest aduce curiosilor si pasionatilor o noua editie a evenimentului ce are in prim plan gastronomia asiatica. Festivalul se va desfasura intre 8 si 10 iulie, in Parcul Titan din Bucuresti  (in zona scenei de langa lac), iar intrarea este libera pentru vizitatori. Programul complet va fi disponibil in curand pe https://asianfoodfest.ro/.

 

In zona de food a Asian Food Fest, iubitorii de gusturi si arome exotice se pot delecta cu ramen, creveti tempura, street food in stil japonez, bulgogi si kimchi coreean, pachetele de primavara si coltunasi chinezesti, cig kofte – cel mai cunoscut preparat vegetarian turcesc, tikka masala si murgh kebab ca in India, placinte si dulciuri siriene, inghetata dupa retete thailandeze si libaneze, dar si cu bauturi traditionale: limonada, sake, sucuri si cafea turceasca, ceaiuri indiene si chinezesti si bere japoneza, in cel mai mare spatiu din Romania ce reuneste exponentii gastronomiei asiatice.

Cei pasionati se vor putea bucura si de demonstratii de gatit live, unde pot vedea cum se prepara feluri traditionale coreene cum ar fi sushi-ul lor national – kimbap dar si kimchi si bibimbap si pot primi sfaturi despre cum le pot pregati si acasa.

In cadrul festivalului nu vor lipsi nici ingredientele de luat acasa iar vizitatorii, pentru a se putea bucura de gust si de arome delicioase oricand, au de ales dintre condimente pentru curry si masala, sosuri pentru rata Pekin si Teriyaki, conserve rare, noori si wasabi pentru sushi si paste si orez care completeaza toate felurile chinezesti.

Ca experienta sa fie una completa, Asian Food Fest aduce pe scena un mix de proiectii de film, muzica live, spectacole de dans, concursuri, povesti despre mirodenii si felurile traditionale asiatice si demonstratii. Asia traditionala se va lasa descoperita prin ceremonia coreeana a ceaiului, dansurile indiene si orientale si parada de costume autentice din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Palestina sau Afghanistan iar cea moderna prin muzica si dansurile ce fac parte din cultura K-pop.

La festival se pot experimenta si diverse ateliere de inspiratie asiatica, de la caligrafie la pictura pe lampioane si evantaie japoneze si, pe toata durata festivalului vizitatorii isi vor putea face poze in costume hanbok coreene.

Programul complet pe zile si detalii despre festival se pot gasi pe https://asianfoodfest.ro/ si pe FB: https://www.facebook.com/asianfoodfestbucuresti/.

Parteneri: Asahi Beer

Parteneri media: Magic FM, AGERPRES, IQads, Spotmedia, B365.ro, Bucataras, Gustos, Culinar, Retete Culinare, Yumstops, Kudika, Garbo, Catchy, acasa.ro, PRwave, Iqool, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, Probucuresti.ro, Feeder, Fashion8, bucuresteni.ro, Munteanu, SMARK.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea