Evenimente

#editura litera #gaudeamus # targul de carte gaudeamus

Editura Litera te asteapta cu multe lansari de carte la Gaudeamus 2022

Editura Litera va asteapta pana pe 11 decembrie in cadrul celui mai asteptat targ de carte al acestui final de an – Gaudeamus 2022, la Pavilionul B2 Romexpo.

In cele cinci zile de festival, la standul Editurii Litera, cititorii vor fi intampinati cu noutati editoriale, cu bestsellerele momentului, lansari, discutii literare, sesiuni de autografe, reduceri, dar si cu magicele carti despre Craciun.

De la castigatorul Man Booker 2021, Damon Galgut, citim bestsellerul „Promisiunea“, de la laureatul premiului Nobel pentru Literatura 2021, Abdulrazak Gurnah, descoperim cartile din seria de autor: „Paradis“, „Pe tarm“, „Vieti in deriva“ si „Abandon“. De asemenea, printre noutati numaram si titluri nominalizate la premiul Man Booker precum „Incredere“, de Hernan Diaz, si „Stapanele lunii“, de Jokha Alharthi.

Printre cartile-eveniment ale targului se afla noul bestseller de Michelle Obama, „Lumina din noi. Cum sa invingi in momentele dificile“. Cartea semnata de fosta prima-doamna apare simultan in 14 tari ale lumii, fiind o combinatie deosebita de povesti pline de forta si de sfaturi pline de profunzime.

Iubitorii de non-fictiune vor gasi la standul Editurii Litera bestsellerele momentului, din categoria psihologie, lifestyle si memorii: „De ce nu mi-a spus nimeni asta pana acum? Sfaturi practice pentru zile cu susul in jos“ de Dr. Julie Smith; „Hygge Home“ de Meik Wiking; „Arta de a citi oamenii. Cum sa stabilesti conexiuni cu oricine in orice imprejurare“, semnata de autorii Emily Alison si Laurence Alison; „ZOV“ de Pavel Filatyev – o prima marturie din interiorul armatei ruse, despre razboiul care a zguduit lumea; „Influenta sociala. Cum sa obtii ce vrei fara compromisuri“ de Zoe Chance si  „Leadership“, semnata de Henry Kissinger, legendarul diplomat al Americii.

Colectia „Buzz Books“ este completata cu noutati care vor imbogati lista de lectura a oricarui cititor: „Povesti din cafenea“ de Toshikazu Kawaguchi; „Ariadna“ de Jennifer Saint; „Inimile noastre ratacite“ de Celeste Ng, dar si noutatea editoriala „Motanul care voia sa salveze cartile“ de Sosuke Natsukawa – o poveste induiosatoare despre gasirea curajului, despre compasiunea pe care le-o aratam celor din jur – si despre puterea nemaipomenita a cartilor.

Nu lipsesc lansarile din colectia „Biblioteca de Proza Contemporana“, la Cafeneaua Scriitorilor din cadrul standului de carte Litera. In acest an, colectia a celebrat doi ani de activitate, timp in care au fost aduse pe rafturile librariilor din tara 24 de volume – romane consistente, variate stilistic si tematic. Scriitorii contemporani care isi vor lansa volumele in cadrul targului sunt: Daniela Ratiu, cu volumul „Ultimul an cu Ceausescu“, Andrei Velea, cu romanul „a. normal“, si Andrei Ungureanu, cu cea mai noua aparitie a colectiei – „Nasterea eroului“, roman castigator al concursului de debut literar „Primul roman“, editia a II⁠-⁠a.

Cartile super-distractive, dar si educative vor astepta micii cititori la sectiunea de titluri destinate copiilor. Printre noutati se afla cartea „De ce e importanta stiinta?“, un volum care explica pe intelesul copiilor unde a inceput stiinta, de ce e atat de importanta in ziua de azi si spre ce cuceriri incredibile ne-ar putea duce in viitor, urmata de enciclopedii si carti cu autocolante, atat de indragite!, precum si de cele din seria „Invat sa scriu“ si „Stiu sa scriu“.

Pentru cei aflati in cautarea magiei de Craciun, spiritul sarbatorilor poate fi gasit printre carti: „Bradul de Craciun“ – o poveste ilustrata, perfecta pentru sarbatoarea Craciunului, in stilul inconfundabil al Juliei Donaldson, una dintre cele mai iubite scriitoare de carti pentru copii din lume – si „Ce-mi place mai mult decat Craciunul“, de Ellie Hattie, o poveste despre spiritul Craciunului in familie, dar si multe alte carti de activitati, speciale pentru timpul petrecut in familie.

Craciunul pentru copii vine cu multe surprize la standul Editurii Litera, una dintre cele mai frumoase fiind chiar vizita lui Mos Craciun, care, in zilele de vineri si sambata ale targului, va intampina micii cititori cu surprize, daruri si recomandari de lectura.

In cadrul targului, la standul Editurii Litera, vor fi aplicate reduceri de pana la - 45%, atat la cartile pentru copii, cat si la cele pentru adulti. Reducerile vor fi insotite de promotii si surprize unice pentru fiecare vizitator al standului.

Iata programul complet de evenimente, desfasurate la standul Editurii Litera:

Vineri, 9 decembrie

12:00 Portrete de femei in literatura contemporana

Moderator: Florin Spataru

Invitati: Allex Trusca, Emilia Toma, Ligia Parvulescu

13:00 Descopera scriitori contemporani

Moderator: Ciprian Handru

Invitati: Allex Trusca, Alexandra Niculescu

Discutie urmata de lecturi de autor.

14:00 Ce carti LITERA am citit?

Ramona Boldiszar si Alexandra Niculescu

15:00 Lansare de carte: „ZOV“, de Pavel Filatiev

Moderator: Justina Bandol

Invitati: Cosmin Popa, Bedros Horasangian

16:00 Lansare de carte: „Lumina din noi“, de Michelle Obama

Moderator: Cristina Stanciulescu

Invitati: Ioana Baldea Constantinescu si Roxana Voloseniuc

Sambata, 10 decembrie

11:00 Revista Fictiunea OPTm

Invitati: Adriana Irimescu, Ciprian Handru, Bianca Zbarcea, Alina Pavelescu

12:00 Lansare de carte: „Ultimul an cu Ceausescu“, de Daniela Ratiu.

Moderator: Alina Pavelescu

Invitati: Cristian Fulas, Catrinel Popa, Ciprian Handru

13:00 Lansare de carte: „a. normal“, de Andrei Velea

Invitati: Florin Spataru, Laurentiu-Ciprian Tudor, Liviu G. Stan, Alexandru Lamba

14:00 Lansare de carte: „Nasterea eroului“, de Andrei Ungureanu

Invitati: Ligia Parvulescu, Alina Pavelescu, Emanuela Ilie, Andrei Velea

15:00 „Dragoste si literatura“

Moderator: Laurentiu-Ciprian Tudor

Invitati: Andrei Velea, Radu Aldulescu, Allex Trusca, Alexandru Lamba

16:00 Dialog scriitoricesc: Greutatile si placerile scrisului.

Moderator: Florin Spataru

Invitati: Liviu G. Stan, Ligia Parvulescu, Andrei Ungureanu, Emanuela Ilie, Andrei Velea

17:00 Discutii pe marginea seriei de autor Abdulrazak Gurnah

Moderator: Marius Constantinescu

Invitati: Ioana Baldea Constantinescu, Laura Caltea

18:00 Lansare de carte: „De ce nu mi-a spus nimeni asta pana acum. Sfaturi practice pentru zile cu susul in jos“, de Dr. Julie Smith

Moderator: Justina Bandol

Invitati: Cristina Otel, Gabriela Maalouf

Duminica, 11 decembrie

11-11:30 Lecturi de autor

Citesc: Dorian Dron, Andrei Novac

11:30 Feminism/misoginism

Moderator: Ramona Mihaila

Invitati: Diana Neaga si Dan Sterian

12:30 Cele mai premiate carti LITERA

Discuta: Liviu G. Stan, Doina Rusti, Florin Spataru, Andrei Ungureanu, Dorian Dron

14:00 Lansare de carte: „lumea ta / carnea mea / oasele noastre“, de Andrei Novac

Moderator: Dorian Dron

15:00 Discutie literara „Criza mondiala, criza literaturii“

Invitati: Florin Spataru, Ligia Parvulescu, Liviu G. Stan, Dorian Dron, Andrei Ungureanu, Andrei Velea

Eveniment completat de lecturi de autor.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea