Evenimente

#femeie un secol de schimbare #expozitie

Descopera expozitia „Femeia: Un secol de schimbare” organizata de National Geographic

In perioada 27 octombrie – 17 noiembrie, expozitia „Femeia: Un secol de schimbare” organizata de National Geographic Romania si National Geographic Society, sustinuta de ParkLake, vine pentru prima data in Romania.

 

Vino sa descoperi 30 de fotografii atemporale!

Timp de trei saptamani, esti asteptat in ParkLake, in Main Square, sa descoperi 30 de fotografii istorice, intr-o expozitie curatoriata de Iwona El Tanbouli-Jabłońska. Astfel, vei avea ocazia sa admiri o serie de imagini ce fac parte din arhiva National Geographic, lucrari ce vor avea in centrul atentiei etapele prin care femeile au trecut in ultimul secol.

Expozitia pune accent pe modul in care femeile au reusit sa schimbe perspective si sa influenteze domenii de activitate de-a lungul ultimului secol si urmareste povesti diferite care au avut un rol cheie in istorie.

Trei romance prezente in expozitie

Printre cele 30 de fotografii care vor fi expuse in Main Square-ul din ParkLake se vor regasi si trei femei din Romania: Mihaela Noroc - unul dintre cei mai cunoscuti fotografi din lume, Aurora Simionescu - astrofizician roman si Florica Toparceanu - prima femeie biolog din Romania care a studiat viata in Antarctica.

Expozitia „Femeia: Un secol de schimbare” organizata de National Geographic Romania si National Geographic Society vine pentru prima data in Romania si prezinta fotografii iconice care redau povestea unor femei in viata lor de zi cu zi, sperantele, intelepciunea si frumusetea acestora fiind capturate in imagini atemporale.

Inca de la infiintarea sa in 1888, National Geographic Society a documentat viata de zi cu zi a comunitatilor din intreaga lume. Aceasta cronica unica in care figurile femeilor se disting clar de-a lungul secolului este o colectie de neegalat de povesti si fotografii.

Iwona El Tanbouli-Jabłońska, curator si director artistic al revistei National Geographic din Polonia, a selectat 30 de fotografii care redau, impreuna, povesti istorice despre femei de nationalitati si profesii diverse, care traiesc in contexte sociale si culturale diferite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea