Evenimente

#Vernisajul Vinului Moldovenesc #vinuri moldovenesti #competitii #europa de est #vinuri #bucuresti

Vinurile moldovenesti, cele mai premiate din Europa de Est la competitiile internationale. Peste 85% din vinurile expuse la Vernisajul Vinului Moldovenesc din Bucuresti sunt premiate international

Weekend-ul acesta, intre 29 – 30 octombrie 2022, are loc la NORD Events Center by Globalworth din Bucuresti, Vernisajul Vinului Moldovenesc, un eveniment de amploare, care reuneste cele mai rafinate gusturi si arome din Republica Moldova, peste 85% dintre vinurile expuse fiind premiate la competitii internationale. Organizat de Oficiul National al Viei si Vinului (ONVV), vernisajul imbina degustarile de vin cu mancarea buna si muzica live, dar si cu multe alte atractii pentru participanti.

 

Pentru incursiunea in lumea cramelor renumite de peste Prut, biletele pot fi achizitionate online de pe www.vernisajulvinului.ro, bilete.ro si reteaua iabilet.ro sau direct de la intrare, in fiecare bilet fiind incluse 10 degustari. Evenimentul se desfasoara in intervalul orar 12:00-20:00, iar pasionatii de vin de pretutindeni vor fi intampinati de o selectie savuroasa de peste 40 de crame din Republica Moldova, atat nume cu notorietate, cat si mici producatori ce au pregatit vinuri exclusiviste, autentice, pe care le produc intr-un numar limitat. De asemenea, vizitoatorii vor avea ocazia sa testeze si gusturi noi, fiind pregatite o multime de lansari.

Atmosfera va fi completata de Bucharest Jazz Orchestra, Catalin Josan si Pasha Parfeni, care vor asigura muzica live, in tandem cu vinul bun. Totodata, organizatorii pun la dispozitie si un magazin specializat, unde participantii pot descoperi si achizitiona aromele preferate. Preturile vinurilor incep de la 1,7 euro si ajung pana la 30 euro. De la eveniment nu vor lipsi nici zona de food trucks, cu preparate delicioase, sau zonele de InstaCorners, unde cei prezenti pot realiza fotografii cu decoruri inedite ca amintire.  

Romania este principala tara de desfacere pentru vinurile din Republica Moldova, in 2021  inregistrand o crestere a exporturilor de vinuri moldovenesti in crestere cu 19% fata de anul anterior. Aromele de peste Prut sunt cele mai premiate din Europa de Est la concursurile internationale de profil, iar, in premiera pentru Republica Moldova, un vin autohton a fost desemnat cel mai bun vin rosu in cadrul Concursui Mondial de la Bruxelles, editia 2022. Distinctiile obtinute arata eforturile comune si colaborarea sporita dintre vinificatorii autohtoni reuniti sub brandul de tara „Wine of Moldova” si Oficiul National al Viei si Vinului (ONVV), iar la aceasta editie a Vernisajul Vinului Moldovenesc participantii sunt invitati sa descopere o experienta de neuitat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea