Do it yourself

#beneficii ghimbir #ingrijire piele #ghimbir

Beneficiile utilizarii ghimbirului in rutina de ingrijire a pielii

S-ar putea sa te gandesti la ghimbir ca la un gust dobandit, ca si la ceapa. Sau s-ar putea sa te gandesti la el ca fiind vizibil prin absenta sa, ca in orice fel de mancare chinezeasca, indiana si japoneza. Pe cat de necesar este ghimbirul pentru mancarurile sarate, pe atat de mult este un ajutor picant pentru mancarurile dulci si fructate, cum ar fi painea cu banane, placinta cu mere si clatitele cu mere si scortisoara.

La fel ca multi oameni, este posibil sa crezi in proprietatile medicinale ale ghimbirului si, prin urmare, sa te consulti cu medicul tau de familie pentru a lua o doza adecvata si regulata de radacina de ghimbir. Specialistii explica faptul ca unele cercetari sustin capacitatea ghimbirului de a usura disconfortul provocat de indigestie si de a reduce greata, in special atunci cand aceasta se prezinta sub forma greturilor matinale. De asemenea, se crede ca ghimbirul minimizeaza durata si/sau intensitatea racelii si a gripei si poate reduce nivelul colesterolului LDL (sau rau).

Combate liniile fine si ridurile

Daca termenul "anti-imbatranire" ti se pare nesincer, atunci poate ca utilizarea ghimbirului va marca o extensie a rutinei de ingrijire a pielii - una care are ca rezultat un aspect sanatos, proaspat, care ii face pe oameni sa ghiceasca cat de multa intretinere este implicata. Ar putea fi neglijabila, ar putea fi foarte mult sau ar putea fi undeva la mijloc. Dar rezultatele sunt de netagaduit.

Din moment ce stii ca imbatranirea este inevitabila, concentreaza-te pe incetinirea efectelor, cum ar fi dezvoltarea liniilor fine (care apar primele) si a ridurilor (care se formeaza in al doilea rand). Poti realiza acest lucru frecand o felie mica de ghimbir crud pe piele de trei ori pe zi.

Indeparteaza imperfectiunile

Oricat de minunat ar fi sa ne luam adio de la imperfectiuni odata cu adolescenta, realitatea este ca imperfectiunile pot aparea la orice varsta, indiferent daca ai 20, 30, 40 de ani sau mai mult. Efectul de eruptie este mai probabil sa apara daca pielea este expusa la bacterii, cum ar fi daca telefonul tau este acoperit de germeni si il apesi frecvent pe fata.

Imbunatatirea calitatii pielii

Poate ca obiectivul tau pentru ingrijirea pielii este mai larg - sa zicem: "Vreau o piele mai sanatoasa - cu pori mai mici sau mai putina grasime. In acest caz, este posibil sa doresti sa adopti o abordare mai experimentala, mai ales daca iti masezi deja pielea cu felii de ghimbir si monitorizezi indeaproape efectele.

Incearca o tactica diferita de ghimbir in fiecare saptamana si pastreaza un carnetel pentru a nota rezultatele, de exemplu, consumul de ceai de ghimbir, administrarea unei tincturi de ghimbir sau prepararea propriului suc de ghimbir. Incepe prin a pune toate aceste ingrediente intr-un blender: 4 cani de apa, 1 cana de ghimbir, 1 zeama de lamaie si 2 linguri de sirop de artar. Apoi, savureaza!

Ajuta la luminarea pielii

Poate crezi ca ai ajuns tarziu la minunile tonerului. Dar s-ar putea sa fi venit la timp. Poti sa scutesti de un drum la magazin, sa eviti sa te confrunti cu mai multe optiuni si sa iti faci propriul toner roscat pe indelete. Asta o sa fie mai bine decat sa incerci sa separi marca din magazin care pretinde ca face acelasi lucru mai bine decat restul: indeparteaza orice urma de murdarie si ulei care ramane pe piele dupa spalare. Odata ce pielea este curata si stransa, pielea ta ar trebui sa arate mai stralucitoare si mai sanatoasa.

Specialistii explica faptul ca iti poti face propriul tonic cu ghimbir combinand 1 cana de suc proaspat de ghimbir si 1 lingura de miere de Manuka, care are calitati antibacteriene si de reparare a ranilor, conform Institutului National de Cancer. Aplica tonicul pe piele si lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute inainte de a-l clati cu apa calda.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare