Do it yourself

#ingrediente bucatarie #ingrijire ten #ingrediente #bucatarie

6 ingrediente din bucatarie, perfecte pentru ingrijirea tenului

Atunci cand ne gandim la rutina zilnica de ingrijire a tenului, recurgem in general la creme si alte solutii specifice din industria frumusetii, insa nimeni nu se gandeste ca exista varianta chiar in bucataria noastra pe care le putem folosi pentru a ne imbunatati aspectul pielii si a mentine sanatatea ei. Tot ce trebuie sa facem este sa stim care sunt acele ingrediente si cum pot sa fie folosite. Iata cateva variante care te pot ajuta in ingrijirea tenului:

1. Zaharul brun

Zaharul brun este un incredibil de bun exfoliant care ajuta intreg tenul sa arate curat si fara pielea moarta. El indeparteaza usor reziduurile si ajuta pielea sa arate sanatos. Este potrivit pentru aproape toate tipurile de ten, pentru ca nu agreseaza tenul. In cazul in care ai o piele sensibila, este totusi posibil sa ai nevoie de alte tipuri de ingrediente.

2. Uleiul de cocos

Acest tip de ulei este foarte bun pentru pielea sensibila uscata pentru ca hidrateaza si face totul sa fie fin la atingere. Este posibil sa fie folosit in combinatie cu zaharul brun, ca baza pentru mixtura de exfoliere. El are proprietati bune pentru multe tipuri de piele. Daca nu ai probleme cu acneea poti sa experimentezi si cu ulei de lavanda sau ulei de ricin.

3. Mierea complet naturala

Mierea naturala este un ingredient folosit in aproape toate felurile de ingrijire a tenului si are proprietati uimitoare pentru orice tip de ten, inclusiv pentru tenul gras. Mierea are capacitatea de a calma, de a hidrata si vindeca si este antibacteriana. Daca iti este teama pentru a nu bloca porii, atunci poti sa o folosesti impreuna cu ovaz, care va exfolia pielea usor si va absorbi excesul de sebum prezent.

4. Pentru ingrijirea scalpului

Pentru ca nu putem sa uitam de pielea de pe cap, putem sa o masam usor cu ulei de ricin, cu ulei de cocos sau cu gel aloe vera simplu. Ultimul este calmant si anti-inflamator si ajuta pielea sa devina sanatoasa. De asemenea prin proprietatile lui hraneste foliculii si astfel parul va fi mai frumos si mai puternic si poate sa creasca mai repede.

5. Ce sa nu folosesti pe piele din ceea ce gasesti in bucatarie

Desi multe ingrediente sunt benefice pentru piele, totusi sunt unele care trebuie sa fie evitate, neajutand deloc tenul daca sunt utilizate. In aceasta categorie intra condimentele, mai ales cele iuti. Ele vor irita cu siguranta pielea si nu o vor ajuta.

6. Pielea ajutata din interior

Pe langa mastile si exfolierile pe care le faci in rutina zilnica de ingrijire a pielii tale, poti sa incerci sa ai o nutritie sanatoasa, care va schimba total aspectul tenului, pornind desigur din interior. Astfel ca poti sa consumi alimente proaspete, bogate in vitamine si minerale care sa hraneasca si sa imbunatateasca totul. Poti sa mananci zilnic fructe si legume proaspete. Trebuie sa fii bine hidratata si sa ai grija de corpul tau prin a adauga ceea ce are nevoie. A manca bine si a dormi suficient poate sa faca o diferenta mare in aspectul si sanatatea tenului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare