Dieta si nutritie

#piele #piele sanatoasa #cosuri #produse cosmetice #exces de zahar

Lucruri surprinzatoare care distrug pielea

O piele sanatoasa si stralucitoare este prioritatea principala pentru orice femeie. Machiajul in exces, cofeina, infometarea, dusurile fierbinti sau dulciurile sunt factori care afecteaza pielea. Aceasta devine uscata, isi pierde stralucirea, ceea ce favorizeaza aparitia cosurilor.

 

Machiajul


Machiajul in abundenta este extrem de nociv pentru piele. Si adormitul cu machiajul pe fata este la fel de periculos. In timpul zilei, produsele de machiaj favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. Acestea duc la infectii si acnee. Si machiajul care ramane pe lenjeria de pat poate duce la stari de rau.

Este astfel indicat sa te demachiezi in fiecare seara, inainte de culcare si sa aplici o crema calmanta.
 

Cafeaua


Cofeina este una dintre principalele cauze ale uscarii pielii. Pentru a evita aparitia ridurilor si a liniilor de expresie este indicat sa consumi cafea cu moderatie. Bea in schimb multe lichide naturale, precum apa sau sucurile de fructe.

Pentru a avea un gust mai bun, poti adauga in apa felii de portocala sau lamaie.
 

Spargerea cosurilor


Cu totii am trecut prin perioada adolescentei si am suferit din cauza acneei. Cu siguranta nu am rezistat tentatiei de a sparge cosurile inestetice. Specialistii spun insa ca spargerea cosurilor este un obicei periculos pentru piele.

Acest lucru favorizeaza infectarea porilor, ceea ce duce la inflamarea pielii. Chiar daca este greu, incearca sa iti protejezi fata.
 

Infometarea


Eliminarea kilogramelor in plus este o alta prioritate a femeilor, infometarea insa nu este cea mai potrivita solutie. Acest lucru duce la uscarea si imbatranirea prematura a pielii.

Incearca sa introduci in alimentatia ta cat mai multe fructe si legume, bogate in vitamina C, B3, E si A, precum portocale, alune, avocado sau cartofi dulci .
 

Dusurile fierbinti


Chiar daca ne plac dusurile lungi si fierbinti, din nefericire acestea sunt daunatoare pentru piele. Duc la eliminarea tuturor grasimilor naturale ale pielii, care devine uscata si isi pierde stralucirea. Atunci cand in timpul dusului, pielea devine rosie si incepe sa te manance, este momentul sa iesi din baie.
 

Testarea produselor cosmetice


Femeile iubesc sa testeze tot felul de produse cosmetice, de la cele mai noi, pana la cele mai extravagante. Fie ca este vorba de cosmetice, lotiuni de corp sau produse de curatare, toate sunt testate.

Incearca insa sa eviti acest lucru, deoarece poate duce la alergii severe ale pielii. Este astfel indicat sa testezi aceste produse pe o portiune mica de piele, de preferat pe brat.
 

Vorbitul la telefon


Orele petrecute la telefonul mobil pot duce la eruptii si mancarimi ale pielii, in zona maxilarului si a obrajilor. De obicei, telefoanele mobile stau in locuri unde bacteriile ajung foarte usor.

Pentru a evita infectiile, este indicat sa ai la tine solutii antibacteriene cu care sa stergi telefonul mobil.
 

Dulciurile


Zaharul este extrem de daunator sanatatii, dar si pielii. Excesul de zahar distruge colagenul din piele, care devine uscata. Incearca sa consumi cat mai putine dulciuri, pe care sa le inlocuiesti cu fructe proaspete, precum mango sau ananas.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare