Dieta si nutritie

# mancat constient # bucura-te de moment #gusta cu atentie #adolescenti # gustare

“Gusta cu atentie. Bucura-te de moment” – un program despre mancatul constient, dedicat adolescentilor

Asociatia Suta la Suta Romanesc a lansat, in parteneriat cu 5 licee din Bucuresti, programul dedicat mancatului constient, cu intentie si cu atentie, sub numele “Gusta cu atentie. Bucura-te de moment”. Programul educational este desfasurat in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor - ANPC si este sustinut de compania Mondelēz International, lider pe piata globala a gustarilor.

Tendintele identificate la nivel global, conform raportului anual State of Snacking™, arata ca tot mai multi tineri prefera gustarile in locul meselor consistente, fiind, de asemenea, preocupati de controlul portiilor.

Obiectivul principal al programului “Gusta cu atentie. Bucura-te de moment” este imbunatatirea modului in care tinerii iau gustarile, ajutand la construirea unei relatii mai sanatoase cu mancarea.

”Acest program vine ca o completare a actiunilor pe care ANPC le-a dezvoltat si implementat in ultima perioada. Ca mama, imi doresc ca cei doi copii sa invete intr-un mod cat mai atractiv si cat mai corect despre alimentatia echilibrata si despre cum pot lua gustari in mod constient. Pe langa workshop-ul dedicat citirii corecte a etichetelor produselor, ma voi alatura elevilor de liceu si  voi tine jurnalul de mancat constient”, a declarat Valentina Veronica Mitran-Piticu, Vicepresedinte ANPC.

”Am conturat acest program educational adresat, cu precadere, claselor a X-a si a XI-a. Credem ca prin acest program, putem sa le aratam tinerilor cum sa dezvolte obiceiuri alimentare sanatoase, sa manance constient, raspunzand nu doar la intrebarea: ce mananc, dar si la intrebarile cum si de ce mananc si, de asemenea, sa fie atenti la citirea etichetelor cand aleg o gustare”, a declarat Lidia Feher, Project Lead al proiectului.

Continutul adresat elevilor este dezvoltat in parteneriat cu Dr. Laura Davidescu, medic specialist cu competente in Nutritie si consilier Metabolic Balance: "Adolescentii adesea incearca sa-si controleze frustrarile prin mancare, de cele mai multe ori nefiind atenti la ce si cat consuma. Cred ca e momentul ca ei sa descopere ce inseamna o gustare nutritiva, cum sa ia o gustare si sa apeleze la 'ceva bun' in cunostinta de cauza. Mi-ar placea ca in urma acestei campanii multi dintre ei sa devina consumatori avizati, ba chiar sa-si descopere o latura gourmet."

Programului i s-a alaturat si Cosmin Natanticu, un actor remarcabil, care ii va mobiliza pe adolescenti cu optimismul sau recunoscut. Cosmin Natanticu a decis sa isi aduca toate calitatile in sprijinul campaniei „Gusta cu atentie. Bucura-te de moment” pentru a atrage atentia asupra mancatului constient si a necesitatii de informare si educare a tinerilor.

Pe site-ul si pe paginile de social media ale proiectului, vor fi publicate o serie de sfaturi ale storyteller-ului creativ Anca Ghinea, iar strategistul Florentina Balos, ambasador al campaniei, a initiat un jurnal al gustarilor care sa ii inspire pe tineri sa isi construiasca momente...cu gust.

In cadrul programului, elevii alaturi de dirigintii si directorii celor 5 licee au participat la workshop-uri si la intalniri online sustinute de dr. Laura Davidescu, de Florentina Balos si de Cosmin Natanticu, care le-au explicat elevilor importanta gustarilor, si de psihologul Iulia Avadanii care a vorbit despre emotiile care stau la baza atunci cand alegem gustarile. Pentru a completa informatiile cu rol educational, reprezentantii ANPC vor sustine un workshop cu elevii despre etichetele produselor, rolul acestora si cum se pot interpreta principalele informatii inscrise pe ambalaje. La finalul programului, va avea loc o competitie cu 50 de premii (cate 10 pentru fiecare liceu participant), in cadrul careia elevii vor fi invitati sa creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale campaniei. De asemenea, 10 dintre participantii in program vor invata de la Madalina Preda, Consultant in organizare si planificare, cum sa isi tina un jurnal personal, prin tehnica „bullet journalling”, care ii va ajuta in dezvoltarea lor personala si vor beneficia de sesiuni de mentorship din partea angajatilor companiei Mondelēz International.

Programul “Gusta cu atentie. Bucura-te de moment” se deruleaza in perioada decembrie 2020 – iunie 2021, este gandit strict din perspectiva educationala si nu are in vedere promovarea vreunui brand sau a unei categorii anume de produse, fiind un program educativ despre obiceiul de a lua gustari.

Mai multe detalii despre program poti gasi pe mindfulsnacking.ro, Instagram si pe Facebook

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare