Desi sunt la indemana oricu si sunt buni inlocuitori pentru alimentele traditionale in timpul postului, acestea nu sunt deloc o alegere inteleapta pentru sanatate, explica nutritionistii.
Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat ca, desi multi vad aceste alimente ca o alternativa “sanatoasa”, de fapt sunt produse care dauneaza sanatatii, fiind “de cea mai proasta calitate”. Aceasta a explicat ca smantana vegana este fabricata din grasimi vegetale, asemanatoare cu cele care sunt folosite in fabricarea margarinei, despre care stim deja cu totii cat este de nociva pentru organism.
“Daca tot e smantana, atunci e musai sa NU fie vegetala!
Vad din ce in ce mai des pe lista de ingrediente a diferitelor produse sau pe meniurile restaurantelor aceasta struto-camila numita elegant "smantana vegetala". Initial am crezut ca e consecinta noului trend de alimentatie vegetariana in care toata lumea fie tine post, fie are intoleranta la lactoza deci nu mananca lapte:( Abia acum cateva zile, vazand un documentar despre metodele de eficientizare a alimentelor (cum sa te coste putin si sa le vinzi scump) mi-am dat seama ca e strict politica de castig financiar.
Adevarul e, dragii mei, ca sub denumirea de "vegetal" se ascunde grasimea tip margarina. Pentru ca laptele a fost, este si va fi (sper!) mai scump decat uleiul, deci e avantajos sa-l folosesti ca si inlocuitor. Nu, nu este mai sanatos sa mananci smantana, branza si unt din vegetale, este doar foarte ieftin. Sunt produse de cea mai proasta calitate, bunul vostru simt trebuie sa o recunoasca: ce sa caute grasimea vegetala in smantana, unt si branza?!! Cine a pomenit asa ceva?!
Doar ca ei va vand grasime vegetala care doar ARATA ca smantana sau ca branza, daca v-ar spune ca e margarina n-ati mai cumpara! Nimeni nu spune ca margarina trebuie desfiintata, ce ma deranjeaza e minciuna mascata sub aparenta sanatatii si a grijii pentru client. Ei bine, eu va recomand sa deschideti ochii si sa evitati orice preparat de smantana si branza pe baza de grasime vegetala. Cand vrei o portie de paste sau o pizza cu sos de branza, margarina sub orice forma nu are ce cauta in ele!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.