Dieta si nutritie

#slabeste fara dieta #abdomen plat #dieta #sport

9 moduri de a avea un abdomen plat fara diete si fara sport

Un abdomen plat, fara diete si fara sport, este visul oricui. Vestea buna este ca visul poate deveni realitate!

Cateva trucuri simple si putina disciplina te vor ajuta sa obtii abdomenul pe care ti-l doresti. Nu este nevoie sa te infometezi, nici sa alergi pe banda pana la epuizare.

Urmatoarele schimbari vor reduce balonarea si te vor ajuta sa adopti obiceiuri sanatoase pe termen lung. Uita de dietele periculoase si pune in practica aceste reguli:

Mergi la culcare devreme

Respectarea unui program de somn are mare influenta asupra siluetei. Cand mergi la culcare la o ora rezonabila si nu stai pana noaptea tarziu, nu vei avea nici cand sa mai iei mici gustari. In plus, lipsa somnului incetineste metabolismul organismului, fapt ce duce la cresterea in greutate.

Nu sari peste mese

Fa-ti timp sa iei un mic dejun bogat si organizeaza-ti restul meselor de peste zi astfel incat sa mananci la trei-patru ore. Studiile arata ca oamenii care sar peste micul dejun vor avea senzatia de foame pe tot parcursul zilei. Poti lua peste zi mici gustari.

Bea apa

Iti pastrezi abdomenul plat atunci cand bei suficiente lichide. Deshidratarea provoaca retentia de apa in organism si vei constata ca in timp record ai acumulat 2 kilograme in jurul taliei. Consuma cel putin doi litri de licihide inr-o zi.

Mananca legume si fructe bogate in apa

Legumele si fructele bogate in apa iti vor da mai repede senzatia de satietate. Poti sa incepi masa cu o supa sau o salata de cruditati. O alegere delicioasa mai este si cea de legume proaspete si humus picant. Combinatia de capsaicina, care se gaseste in ardeiul iute, si fibrele solubile din naut ajuta la taierea poftei de mancare.

Mananca nuci

Studiile au aratat ca daca consumi nuci vei avea o talie mai subtire. Nucile, fie ele migdale, caju, fistic, sunt bogate in grasimi monosaturate, ceea ce le face satioase si mult mai sanatoase decat alte snacksuri.

Imbunatateste-ti postura

Stai drept si vei arata mult mai bine, imediat. Atunci cand ai o postura corecta, in mod automat iti incordezi si tonifici muschii abdominali. Daca vrei sa iti aduci aminte mereu sa iti indrepti spatele si sa stai corect, lipeste peste tot biletele pe care sa scrii tocmai acest lucru.

Consuma cafea

Cafeaua cu cofeina este un diuretic natural care te va ajuta sa ai o talie subtire pentru ca elimina excesul de apa din organism. Cafeaua regleaza, de asemenea, si tranzitul intestinal, iar o digestie normala inseamna si un abdomen plat.

Consuma probiotice

Probioticele sunt bacterii bune care ajuta sistemul digestiv sa descompuna mancarea, prevenind problemele gastrointestinale care te pot impiedica sa ai un abdomen plat. Specialistii recomanda consumul zilnic de probiotice sub forma de alimente precum iaurt, lapte batut sau varza murata.

Nu uita sa iei pauze peste zi

Atunci cand suntem obositi, corpul creste productia de hormoni ai stresului care afecteaza negativ sistemul digestiv, provocand grave probleme de sanatate, cum este constipatia. Stresul mai creste si productia de cortizon, un hormon care face ca grasimea in exces sa se depuna direct pe talie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare