Dieta si nutritie

#cum sa slabesti #dieta #detoxifiere # reguli detoxifiere # cu sa detoxifici

5 reguli de aur pentru detoxifiere in ianuarie

Dupa doua saptamani de excese, nu doar culinare, este nevoie sa ne detoxiefiem organismul obosit. Nu este doar o masura luata pentru silueta, ci si pentru buna functionare a organismului in general. In plus, un organism fara toxine iti asigura un ten stralucitor, perfect.

Iata cum poti sa ajungi la o forma excelenta pana la finalul primei luni din an:

1. Mancarea fermentata. Cel mai nou trend de la Hollywood - suna putin ciudat, dar expertii in nutritie sustin ca face minuni. Daca nu gasesti mancare deja fermentata, poti sa iti prepari propriul adjuvant in nutritie. „Gratineaza o varza, adauga o lingurita de sare, sigileaza totul intr-un borcan cu capac si lasa-l la temperatura camerei cateva zile, pana cand se lasa un lichid. Apoi scurge lichidul si clateste varza, pune- o inapoi in lichidul obtinut prin fermentare si obtii un condiment pe care il poti folosi in ianuarie”, spune Lily Simpson, expert in domeniu. 

2. Bea suc cu Aloe Vera. Deshidratarea este o mare problema in luna post-petreceri si excese. Sucul de Aloe Vera este perfect pentru a stabiliza si echilibra nivelurile de acid si substante alcaline din corp.

3. Fa cateva sprinturi! Alearga timp de 30 de secunde, apoi fa o pauza de 30 de secunde, repeta de 6 ori marind de fiecare data viteza. Metoda aceasta, mult mai simpla decat ore intregi la sala de sport, este extrem de eficienta  pentru accelerarea proceselor de eliminare a toxinelor din corp. Fa asta in fiecare dimineata si, pana la sfarsitul lunii, vei simti diferenta. 

4. Inlocuieste zaharul cu stevie. Iti va pastra nivelul de zahar ridicat, astfel incat nu vei simti nevoia sa mananci ceva dulce la tot pasul. In plus, are jumatate din numarul de calorii pe care il are zaharul. 

5. Lumineaza-ti tenul cu cafea. Daca nu ai la indemana o crema pe baza de cafea, cu siguranta ai un borcan cu granulele magice. Ia cafea (cam un pumn) si freaca fata usor. Exfoliantul acesta natural este perfect pentru a da un plus de stralucire tenului tern, afectat de noptile alebe. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare