Dieta si nutritie

#fasole #varza rosie #rosii #vitamine #minerale #cartofi #pepene #slabit #alimente slabit

5 alimente care ajuta la mentinerea greutatii corporale

Alimentatia echilibrata reprezinta cheia pentru mentinerea organismului sanatos, precum si a siluetei. Iti prezentam cateva alimente gustoase, accesibile tuturor, care - datorita continutului de substante nutritive- nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia niciunei persoane.

1 Fasolea si lintea

Fasolea si lintea sunt adevarate comori nutritive. Bogate in proteine, fibre, carbohidrati, fier, magneziu, potasiu si zinc, aceste alimente sunt ideale pentru o alimentatie echilibrata. In plus, s-a dovedit stiintific ca aceste leguminoase pot contribui la pierderea in greutate, deoarece reduc nivelul de colesterol rau din sange (LDL) si ajuta la cresterea colesterolului bun (HDL).

2 Pepene verde

Pepenele verde este fructul preferat de toata lumea in timpul verii, insa multi evita sa il consume, deoarece cred ca are un continut ridicat de zahar. In schimb, medicii nutritionisti spun ca pepenele ar trebui sa existe in alimentatia tutuor, deoarece este un aliment sarac in calorii, cu un continut ridicat de vitamine si minerale. In plus, continutul ridicat de apa ajuta la satisfacerea necesarului de lichide, care ar trebui consumat zilnic.

3 Cartofi dulci

Cartofii dulci reprezinta unul dintre alimentele cu un continut nutritional ridicat. Sunt o sursa importanta de betacaroten, vitamina C, fibre, potasiu si, in plus, nivelul caloric este scazut.

4 Varza rosie

Varza rosie este un aliment bogat in antioxidanti si reprezinta o sursa importanta de fibre, vitamina A, D si K, acid folic, precum si minerale. Aceasta leguma poate contribui la lupta impotriva cancerului si ajuta la pastrarea organismului sanatos. Varza rosie poate fi consumata cu incredere, intrucat procentul caloric este foarte mic, prin urmare nu ingrasa.

5 Rosii conservate

Un studiu realizat in 2009 arata ca o dieta bogata in rosii poate ajuta la prevenirea cancerului de prostata, iar licopenul - un antioxidant puternic - poate ajuta la prevenirea si a altor tipuri de cancer.

Rosiile conservate pot fi folosite la multe tipuri de mancare si te vor ajuta sa iti mentii atat sanatatea, cat si silueta. Aceste legume au rolul de a arde grasimile de pe abdomen.


Sursa foto: redactedrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare