Cum sa...

#cum sa #masina de spalat vase #masina de spalat #utilizari masina spalat

Utilizari incredibile ale masinii de spalat vase. Vei fi surprins sa afli ce mai poti spala cu ea!

Masina de spalat este un accesoriu important pentru bucataria ta. Nu ti-o inchipui totusi ca pe "un sclav" bun la toate. Sunt probabil cateva functii ale ei care iti pot permite sa adaugi in cuva si alte obiecte decat farfurii si pahare, dar nu orice accesoriu de prin casa este compatibil cu acest aparat electrocasnic. Iata mai jos cateva dintre "muncile" suplimentare pe care o masina de spalat vase le poate indeplini cu succes si altele care iti vor distruge iremediabil investitia:

1. Sepci si jucarii

Sapca sau fesul copilului tau poate fi introdus fara grija in masina de spalat vase. Dimensiunile lor nu vor afecta in niciun fel aparatul. Oricum, ai grija sa nu le introduci in acelasi timp cu vesela. Vor arata apoi ca un meniu complet al mesei abia servite.

Jucariile de plastic sunt, de asemenea, suportate de aparatul electrocasnic din bucataria ta. Incearca totusi sa eviti papusile Barbie ale fiicei tale. Intreaga colectie va iesi de la spalat ca dupa o paruiala in grup.

2. Cizme si unelte

Cizmele de cauciuc fara captuseala pot fi introduse pe orizontala in masina de spalat vase. La fel si uneltele metalice non-electrice cu maner de cauciuc sau plastic. Pe acestea din urma ar fi bine sa le stergi dupa spalare pentru a evita aparitia ruginii.

3. Perie si pieptan

Pana si peria ta de par poate suporta cateva rotatii pentru o mai buna curatare, atat timp cat este facuta din plastic. Asigura-te insa ca ai eliminat firele de par dintre dintii acesteia. In caz contrar, risti sa infunzi pompa de evacuare a masinii.

4. Cartofi

Cartofii curatati pot fi asezati in sertarul de sus al masinii de spalat vase si clatiti o tura fara a adauga vreun detergent. Ti se pare incredibil? Ei bine, uimirea va fi si mai mare cand vei descoperi ca piureul se va gati de 20 de ori mai rapid.

Ce sa nu pui niciodata in masina de spalat vase

Paharele de cristal sunt printre cele mai vulnerabile componente ale veselei din bucataria ta. Resturile de mancare le pot avaria, iar apa foarte fierbinte le poate crapa. Este mult mai bine sa le speli de mana.

Cutitele cu un tais perfect sunt destul de scumpe in magazin. O expunere in masina de spalat vase le-ar putea avaria. Nu este cazul sa risti.

Tine cont ca orice masina de spalat vase ai avea aceasta are nevoie de ingrijire. Ai grija sa folosesti detergentii potriviti.

Sursa foto: stuffthatibought.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului