Cum sa...

#ulei de nuca de cocos #curatenie casa #nuca de cocos

Uleiul de nuca de cocos, util in curatenia casei

Uleiul de nuca de cocos, folosit adesea in prepararea retetelor sau in cosmetica, are intrebuintari nebanuite. Stiai ca il poti folosi si in curatenia casei? Daca nu iti spunem noi cum il poti folosi!

Mirosuri neplacute? Te ajuta uleiul de cocos

Amesteca 1/4 cana de bicarbonat de sodiu cu 1/4 cana amidon de porumb. Adauga apoi 6 linguri de ulei de cocos organic. Amesteca totul foarte bine, pana la omogenizare. Adauga compozitia intr-un suport pentru lumanare sau un alt obiect decorativ si pune-l in camera de zi sau in dormitor. Casa ta va avea un parfum tropical intregul an.

Da luciu mobilierului din piele

Mobilierul din piele, trebuie intretinut corespeunzator pentru a nu-si pierde din luciu si din eleasticitate. In locul produselor din comert pe baza de chimicale poti folosi ulei de cocos organic. Desigur poti folosi uleiul de cocos si in cazul incaltamintei si hainelor din piele.

Previne aparitia petelor pe usa cabinei de dus

Te-ai saturat ca dupa fiecare spalare a cabinei de dus, usa sa se murdareasca instant din cauza apei? Ei bine, poti preveni ca acest lucru sa se intample daca folosesti ulei de cocos. Spala foarte bine cabina de dus si sterge-o bine de apa, astfel incat sa fie complet uscata. Cu ajutorul unei carpe de bumbac curate, sterge bine cabina de dus cu ulei de cocos, avand grija sa nu ramana urme. Este suficient sa folosesti foarte putin ulei de cocos pentru intreaga cabina (o lingurita ar tebuie sa fie suficient). Daca ai pus mai mult, sterge surplusul cu o carpa curata din bumbac, care sa absoarba foarte bine uleiul.

Atentie! Nu folosi uleiul de cocos pentru podeaua cabinei de dus sau a celei din baie, deoarece este foarte periculos. Podeaua va deveni extrem de alunecoasa, iar riscul de accidentare este urias!

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea