Cum sa...

#dezumidificator #umezeala #dezumidificator de aer

Cum sa scapi de umezeala de acasa cu ajutorul unui dezumidificator de aer

Umezeala exagerata, insuportabila si pe vreme rece, dar si pe vreme calda, umezeala permanenta, sau care apare sezonier, umiditate enervata, pur si simplu!

Ce ar putea genera gradul acesta de umiditate de care pare ca nu mai scapati?

Pai, in primul rand, daca locuiti intr-o locuinta noua care nu a avut timp sa se usuce intr-un timp normal… o sa cam aveti de tras pana se va duce umezeala din pereti si tot ce este higroscopic. Iar daca nici vremea de afara nu prea va ajuta sa aerisiti (vezi perioade cu ploi si umiditate foarte mare), va fi o problema reala.

Deci, fie ca stati la casa, fie ca stati la bloc, daca sunt locuinte noi, sigur veti avea probleme cu umezeala o perioada indelungata. Lenjerii de pat umede, haine umede, hartie si carti umede, ferestre cum umezeala adunata pe la colturi, mobilier ce poate fi distrus de umezeala, tencuiala peretilor si aparitia mucegaiului (care ar putea veni la pachet cu alergii respiratorii).

De ce este dezumidificatorul perfect pentru problemele de umditate?

Ar putea suna cunoscut pentru cineva care a mai trecut prin asa ceva, dar ar putea suna cunoscut si pentru cei care in curand vor face o schimbare a locuintei, fie ca e noua sau veche (pentru ca si locuintele vechi, neaerisite corespunzator si izolate precar pot avea probleme cu umiditatea in perioadele reci ale anului).

Hmm... se cere aparitia unui dezumidificator de aer in caminul vostru. Curand!

Probabil ca nici nu stiai ca exista astfel de dispozitive, nu? Exista mai multe tipuri de dezumidificatoare, dar cele mai la indemana ca eficienta si versatilitate, raman dezumidificatoarele cu compresor, care functioneaza cu gaz refrigerant, cam pe acelasi principiu ca aerul conditionat, atata doar ca nu elimina aer rece, ci aerul este readus la temperatura incaperii in care are loc procesul de dezumidificare, si este si dezumidificat.

Apa se colecteaza intr-un rezervor incorporat, care se poate scoate usor pentru a permite ca aceasta apa rezultata in urma dezumidificarii aerului sa poata fi aruncata la canalizare sau in gradina, daca doriti. In functie de model, brand, capacitate si pret, aceste rezervoare pot fi de capacitati diferite si cu indicator de nivel al apei.

Functii de baza ale unui dezumidificator electric, cu compresor

La anumite modele de astfel de dispozitive - vezi pentru exemplificare un dezumidificator Turbionaire - se poate trece peste colectarea apei in rezervor, conectandu-se un furtun de drenaj continuu, astfel apa rezultata se va duce fie intr-un recipient mai mare, fie direct la o gura de scurgere.

Metoda eficienta mai ales cand ai nevoie de o dezumidificare mai rapida, trecand dispozitivul in modul de dezumidificare continua, astfel procesul de dezumidificare facandu-se fara oprire (opriri automate cand rezervorul se umple cu apa, deci, pentru a goli rezervorul de apa), fara a mai fi nevoie ca sa supravegheze constant dispozitivul aflat in functiune.

Fiti atenti la suprafata sau volumul de aer al incaperii cu probleme de umiditate peste media normala. Aceasta fiind intre 45% si 65%, se poate seta manual pe un dezumidificator sau se poate face automat, pentru a aduce umiditatea la un nivel de 50%. Dezumidificatoarele cu higrostat electronic incorporat citesc in fiecare moment, cand sunt pornite, umiditatea din aer pentru a ajunge la valorile dorite.

Un dezumidificator poate fi un companion placut, ce nu ar trebui sa va deranjeze, el fiind acolo pentru a scoate apa din aer, pur si simplu, numai ca atat compresorul, cat si fluxul de aer (admisie/ evacuare) pot fi mai zgomotoase. In functie de model, desigur.

De aceea recomandam modelele de dezumidificatoare de aer Turbionaire, pentru ca sunt astfel gandite ca sa fie eficiente si silentioase, practic, cu un nivel al zgomotului atat de jos incat poate fi comparat cu activitatea unui studiu intr-o biblioteca sau ca o soapta.

Cel mai bun dezumidificator este cel care este corect ales pentru nevoile tale

Dezumidificatoarele sunt dispozitive destul de inteligent concepute, cu functii simple, utile, tocmai pentru a fi cat mai usor de folosit de toata lumea, indiferent de varsta, mai putin copiii, pentru care este nevoie de supravegherea unui parinte desigur. Important este sa alegeti dezumidificatorul care se potriveste cel mai bine problemelor pe care le aveti cu umiditatea, desi el stie sa-si faca treaba pe modul AUTO.

Pentru ca sunt niste dispozitive destul de grele (pot varia intre 10 si 15 kg, in medie), unele pot avea manere laterale si roti multidirectionale pentru a fi mai usor de mutat, sau doar maner mai robust pentru a putea fi ridicate si plasate in zonele in care se doreste dezumidificarea.

Tineti cont si de faptul ca dezumidificatoarele de aer au filtru de aer, fiind lavabile,se pot scoate si curata usor, protejeaza dispozitivul de praful care ar putea distruge elemente interne, dar curata si aerul din incaperea in care este folosit. Mai mult, cele mai noi modele au agent refrigerant ecologic, dupa ultimele standarde, iar impreuna cu un consum energetic devin adevarati prieteni ai naturii, eco-friendly.

Ca o concluzie, alegeti cu grija viitorul dezumidificator pentru acasa sau pentru orice spatiu care are nevoie de dezumidificare, de aceea recomandam gama de dezumidificatoare Turbionaire care vin cu functionalitati moderne si utile, fiind extrem de compacte, eficiente energetic si silentioase, la un pret extrem de corect. Le puteti gasi in magazinele online: eMAG.ro, cel.ro, intax.ro, dar si offline in magazinele din reteaua Dedeman din intreaga tara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea