1. Curatarea petelor de ciocolata topita
In cazul in care ai patat covorul cu ciocolata topita, cel mai indicat ar fi sa astepti ca aceasta sa se usuce complet pentru a o putea elimina in totalitate. Poti accelera procesul de intarire punand peste urma o punga cu gheata.
Indeparteaza apoi ciocolata cu ajutorul unui aspirator cu perie de dimensiuni medie. Daca covorul absoarbe rapid ciocolata, sterge cu o carpa locul, chiar inainte de a se usca, pentru a curata mult mai usor mai tarziu.
2. Curatarea ciocolatei cu glazura sau cremoasa
In cazul in care ciocolata este cremoasa, indeparteaza excesul cu un card sau un cutit. Daca ciocolata nu este solida, cel mai indicat ar fi sa cureti pata imediat cu prosoape absorbante sau carpe. Nu utiliza produse de curatare foarte corozive, daca nu stii ce efecte poate avea asupra tesaturii sau culorii covorului.
3. Curatarea petelor de ciocolata cu alcool
In cazul in care materialul covorului iti permite, poti curata petele de ciocolata si cu alcool. Aplica alcool pe o carpa curata pe pata, apoi cu o lingura apasa pe ciocolata, pentru ca alcoolul sa dizolve cat mai repede ciocolata.
Daca ciocolata nu se dizolva, poti repeta acest proces de mai multe ori. Dupa ce cureti ciocolata, fa o solutie din apa si detergent si cu o carpa curata usor locul.
4. Curatarea petelor ciocolata cu apa
Poti indeparta petele de ciocolata eficient si cu apa foarte sarata. De asemenea, poti elimina petele de ciocolata prin clatirea hainelor cu apa rece sau cu detergent lichid.
Curata usor pata de ciocolata cu detergent de rufe lichid, lasa-l sa actioneze 5 minute, apoi clateste cu apa rece. In cazul in care pata nu dispare, poti repeta procesul.
Sursa foto: realsimple.com