Cum sa...

#curatenie #trucuri

Trucuri de curatenie pe care o sa-ti para rau ca nu le-ai stiut pana acum

Curatenia poate fi o corvoada daca nu ai o strategie bine pusa la punct pentru a fi eficienta. De mare ajutor pot fi, insa, si cateva trucuri pe care o sa-ti para rau ca nu le-ai stiut pana acum.

 

Cum cureti si improspatezi salteaua de dormit

Un somn sanatos are nevoie de o saltea buna si, mai ales, curata. Aceasta trebuie sa aiba parte de o curatare temeinica si de o improspatare cel putin o data pe sezon, daca nu la fiecare schimbare de asternut. Ea se curata cel mai bine cu aspiratorul si cu o perie accesoriul pentru suprafete delicate.

Mirosurile neplacute pe care le poate emana o saltea de dormit sunt usor de indepartat cu bicarbonat de sodiu. Presarati pulberea pe suprafata saltelei, lasati-o sa actioneze 30 de minute, apoi aspirati cu simt de raspundere.

Puteti indeparta petele proaspete de transpiratie cu un amestec de apa oxigenata si detergent lichid in proportie de 2 la 1.

Cum scapam de petele de pe covor

Nu exista casa in care sa nu se verse o cana de cafea sau un pahar de suc pe covor si orice gospodina stie cat de greu pot fi de indepartat petele. Ei bine, misiunea nu mai este chiar atat de imposibila.

O lingura de glicerina intr-un litru de apa rece ne va ajuta sa scoatem petele de cafea, cacao sau ceai.

Daca avem pete de bere, vin sau lichior, trebuie sa le frecam cu o solutie de apa cu detergent. La final, curatam cu un amestec de o lingurita de otet si jumatate de litru de apa calda.

Cum scoatem petele de pe tesaturi

Pentru a scoate petele de vopsea pe baza de ulei de pe o tesatura, folositi un amestec de benzina, acetona si terebentina in parti egale.

Petele proaspete de cerneala pot fi indepartate usor cu lapte.

O lingurita de sare dizolvata intr-un pahar cu apa te va ajuta sa scapi rapid de petele de iarba.

Spor la treaba!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea