Cum sa...

#trucuri #cosmetice #gospodarie

Trucuri cu produse cosmetice care fac viata mai usoara oricarei gospodine

Produsele cosmetice si cele de ingrijire nu au doar rolul de a ne face mai frumoase, ci pot fi de mare ajutor si in gospodarie. Altii au testat si au dat mai departe cateva trucuri bune de stiut.

Pasta de dinti curata talpa fierului de calcat
. Daca aceasta are urme de arsura si te temi ca iti va strica hainele, nu te grabi sa cumperi alta masina de calcat. Incearca sa o cureti cu pasta de dinti pe care o ai la baie. Operatiunea se face la rece si ar trebui ca fierul tau de calcat sa arate ca nou dupa aceea.

Lotiunea de corp nu este buna doar pentru pielea ta, ci si pentru cea de pe mobila.
Exista o multime de produse pentru intretinerea tapiteriei din piele, insa daca nu ai niciunul la indemana fix cand vrei sa te apuci de treaba, si o crema de corp din colectia ta este foarte potrivita. Singura conditie este ca produsul folosit sa nu contina alcool.

Balsamul de par este foarte util atunci cand vrei sa iti cureti pensulele de makeup. Spala-le cu sampon si reconditioneaza-le cu balsam. Vor fi curate, moi si durabile. Evident, metoda se aplica doar pentru pensulele din par natural.

Lacul de unghii este de mare ajutor atunci cand ai de a face cu un nasture slabit, dar nu ai ac si ata la indemana. O astfel de urgenta se rezolva aplicand un strat de lac incolor peste ata slabita, iar nasturele se va lipi de haina.



Cand ai ceva de lipit si folosesti super glue e foarte probabil sa se produca accidente si sa ajungi sa lipesti si ce nu iti doreai, cum ar fi degetele :) Gata cu straturile de piele luate cu superglue: problema se rezolva cu putin dizolvant pentru lacul de unghii.

Urmele de marker permanent nu vor mai fi o drama pentru nicio gospodina atunci cand pe copii ii chinuie talentul. Acestea se curata foarte usor cu crema cu factor de protectie solara. Ca un pont, le puteti folosi pe cele care au iesit din garantie. Rezultatele sunt foarte bune si ati facut si o economie.

Mirosul de inchis din dulapuri e istorie. Puneti in ele un deodorant solid sau, pur si simplu, sapunul favorit, asa cum faceau mamele noastre.

Spuma de ras este foarte utila atunci cand vrei sa scapi de scartaitul usilor. O aplici pe balamale si vei obtine linistea dorita.



Ati tamponat usor masina si nu vreti sa mergeti la service pentru atata lucru? Uscatorul de par este salvarea! Incalziti zona indoita cu uscatorul si apoi, imediat, aplicati cateva cuburi de gheata. Diferenta de temperatura ar trebui sa o faca sa revina la forma initiala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului