Cum sa...

#menaj #curatenie

7 locuri pe care probabil uiti sa le cureti in casa

Oricat de mult ai incerca sa pastrezi ordinea si curatenia in casa, sunt cateva locuri carora nu le dai mereu atentia cuvenita.

Cand te apuci de curatenie ai grija sa stergi praful, sa aspiri, sa stergi mobila de bucatarie, gresia, faianta, electrocasnicele, insa probabil unele locuri din casa nu se bucura de atentia ta decat cand vorbim de curateniile generale traditionale, de Paste si de Craciun si, in cel mai bun caz, de alte doua, trei ori pe an.

Stim ca nu e usor nici sa cureti corespunzator zonele aflate la vedere, daramite sa le adaugi si pe cele mai greu accesibile, insa daca le-ai acorda atentie mai des viata ta va fi mai usoara. Daca tu ajungi mai greu in unele locuri din casa, nu inseamna ca praful nu o face. Si tocmai de aceea trebuie sa te ocupi si de ele, oricat de dificil sau neplacut ar fi. Bonusul tau va fi ca acele curatenii generale periodice nu vor mai fi atat de lungi si de solicitante.

Iata sapte locuri din casa pe care probabil putine gospodine le curata suficient de des:

Tavanul tau este cu adevarat curat? Priveste in sus cu atentie! Vezi praful si panzele acelea fine de paianjen? Nu e deloc greu sa iei o matura cu coada lunga si le cureti. Aerul din casa va fi mai curat dupa aceea.

Lustrele, plafonierele si ventilatoarele primesc doar din cand in cand atentie in zilele de curatenie. Si tocmai ele acumuleaza un strat "generos" de praf, desi sunt destul de usor de curatat cu o carpa, un pamatuf care sa nu imprastie praful sau chiar cu ajutorul unor sosete vechi usor umezite. Singurul efort pe care trebuie sa il faci este sa te urci pe un scaun si sa iti tii echilibrul.

Partea de jos a rafturilor si interiorul usilor dulapurilor nu vad prea des carpa de praf, nu-i asa? Stim, praful de acolo nu se vede si atunci iti aduci doar rareori aminte ca exista. Doar ca el sta si "cu capul in jos" si tot acolo se depun si alte impuritati.

Ramele usilor glisante sunt ca un magnet pentru praf si grasime. Este bine sa le aspiri din cand in cand pentru ca sunt adevarate crescatorii de germeni.

Tevile de sub chiuvete sunt adesea acoperite cu praf si mizerie, mai ales ca sunt zone umede. Cand speli chiuveta, acorda-le si lor atentie. Daca o faci cu regularitate nu va mai fi o treaba atat de "murdara".

Cutia frigiderului, in care pastrezi vegetale, este de cele mai multe ori plina si rareori ii acorzi atentie. Poate doar atunci cand ceva nu miroase a bine pe acolo. N-ar strica sa o golesti atunci cand stergi frigiderul si sa o cureti cu simt de raspundere.

Cosurile de gunoi sunt pentru resturi, dar nu inseamna ca pot fi murdare. Spalati-le periodic cu apa cu sapun sau detergent pentru a indeparta germenii care se acumuleaza in ele. Inainte de a le repune in uz, asigurati-va ca sunt complet uscate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea