Cum sa...

#temperatura optima interior #temepratura camera iarna #temepratura camera

Temperatura ideala pe timp de iarna. Cate grade trebuie sa fie in fiecare incapere

Temperaturile ideale variaza in functie de fiecare persoana. In timp ce exista persoane care se simt bine la 29-30 de grade, pe timp de iarna, altele au nevoie de 24-25 de grade in incapere.

Cu toate acestea, multe persoane sunt in dilema cand vine vorba de setarea termostatului centralei astfel incat sa mentina o temperatura constanta in casa pe tot parcursul zilei.

Care sunt temperaturile ideale pentru corpul uman, pentru sanatate, dar si pentru a face ca facturile sa fie mai mici?

Acorda-ti timp pentru a te obisnui cu temperaturile

In perioadele de tranzitie, cand trecem de la cald la frig, mai ales cand trecerea este brusca, corpul are nevoie de timp pentru a se adapta la noile conditii de mediu.

De asemenea, temperatura potrivita poate varia si in functie de activitatile pe care le desfasori. Daca obisnuiesti sa lucrezi la computer o mare parte din zi, si nu faci miscare, frigul va fi resimtit mai usor. In schimb, daca esti o persoana activa, frigul nu va fi resimtit la fel de usor.

Studiile efectuate de-a lungul vremii arata ca temperaturile ideale intre-o locuinta sunt de 20-21 de grade daca setezi aceeasi temperatura pentru intreaga locuinta. In schimb, daca poti seta temperaturi diferite pentru fiecare incapere,  specialistii sustin ca temperaturile optime, pentru persoanele care petrec timpul acasa si sunt active, sunt de:

  • Living: 20-22°C
  • Dormitor: 16-19°C
  • Bucatarie: 18-20°C
  • Baie: 22-24°C
  • Hol: 15-18°C
  • Camara: 15-18°C

Pentru persoanele sedentare, temperatura trebuie sa fie cu 2-3 grade mai mare.

Temperatura ideala pentru somn

Somnul este puternic influentat de temperatura din dormitor. Un mediu mai racoros favorizeaza un somn mai adanc si mai odihnitor. De aceea, in functie de propriile nevoi, specialistii recomanda o temperatura de 16-22 de grade pentru adulti si 18-21 de grade pentru bebelusi si copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea