Cum sa...

#faianta 3d #faianta

Faianta cu structura 3D. Ce este, unde se potriveste si cum o puteti monta singur

De multe ori, atunci cand va ganditi la faianta, stiti deja ca acesta este de cele mai multe ori folosita pentru amenajarea bailor sau bucatariilor. Ceea ce mai putina lume stie este ca inovatiile recente ne ofera posibilitatea de a folosi placile ceramice cu structura 3D pentru pereti, care pot transforma complet un spatiu.

Faianta cu structura 3D este un tip de placa ceramica mai putin cunoscuta, dar care a inceput in ultimii ani sa castige teren in materie de popularitate. Atunci cand va ganditi la faianta, stiti deja ca acesta este adesea folosita pentru amenajarea bailor sau bucatariilor.

Alegerea tipului potrivit de faianta e influentata de mai multi factori. In primul rand, trebuie sa ne gandim la marimea spatiului de amenajat, la cum se potriveste designul acesteia cu mobilierul si la cum va arata aspectul general al camerei. De exemplu, in bucatarii, faianta este adesea aleasa pentru practicitatea si durabilitatea sa. Aceasta se curata foarte usor, este rezistenta in timp, isi mentine culoarea si se gaseste intr-o varietate mare de forme si modele.

Un motiv in plus pentru care faianta cu structura 3D urca in topul preferintelor cumparatorilor, dar si ale designerilor este faptul ca ofera senzatia de spatiu si confera un aer inedit unei incaperi. Tehnologia moderna de imprimare digitala a permis placilor ceramice sa imite texturi naturale precum piatra sau lemn.

Faianta 3D este disponibila pe piata intr-o paleta larga de dimensiuni si culori si este alegerea ideala pentru a adauga o nota de creativitate, iar un alt avantaj major este compatibilitatea sa cu mai multe stiluri de design.

Daca va ganditi sa introduceti faianta cu structura 3D in casa dumneavoastra, luati in considerare spatiul pe care doriti sa il amenajati si atmosfera pe care doriti sa o creati. Indiferent de culoare sau model, placile 3D aduc relief si spatialitate camerelor, oferind originalitate. De multe ori, poate fi folosita pentru a atrage atentia unui singur perete din incapere.

Cum putem alege faianta cu structura 3D potrivita locuintei noastre?

Un prim pas pentru alegerea placilor cu structura 3D este stabilirea suprafetei camerei sau camerelor si a atmosferei dorite. Putem lua ca exemplu gresia portelanata. Aceasta este foarte rezistenta la socuri, la uzura, la caldura si umiditate, dar faianta ramane materialul ideal pentru amenajarea peretilor prin variantele in care poate fi gasit.

Putem spune ca faianta 3D se aseamana cu mozaicul ceramic. Ambele sunt folosite pentru a crea un decor vibrant, foarte apreciat mai ales pentru bai. Specialistii sugereaza folosirea placilor 3D in anumite zone ale peretelui, pentru a evita un aspect aglomerat si pentru a pune in evidenta designul unic al placilor.

Doriti un ambient clasic, retro sau modern?

Placile cu efect tridimensional se integreaza armonios in orice stil. Pentru a oferi mai multa luminozitatea spatiuli pe care-l amenajati, optati pentru placi 3D in nuante pale, fie in contrast cu pereti colorati, fie in combinatie cu tonuri de albastru inchis sau negru. Pentru pardoseli, puteti merge pe nuante pastelate.

Exista o varietate de forme pentru placi cu structura 3D, fie ca sunt dreptunghiulare, sub forma de mozaic sau hexagonale. Acestea pot adauga un plus de personalitate fiecarei incaperi, fie ca vorbim de bucatarie, sufragerie sau zona de dus. Experimentati cu diferite forme si nuante pentru a identifica ce va place mai mult si pentru a adauga spatiului dumneavoastra un element unic.

De la un negru mat rafinat la un alb stralucitor, de la tonuri metalizate la imitatii de marmura, placile tridimensionale aduc un plus de dinamism oricarei incaperi. Daca va doriti o abordare inovatoare, puteti opta pentru un design predominant negru, prin combinarea diferitelor finisaje si texturi. Exista si modele de placi care imita texturile naturale, cum ar fi lemnul sau piatra, pentru un aspect autentic si sofisticat.

Placile 3D vin intr-o multitudine de designuri, potrivite pentru orice ambient, de la cel mai sobru la cel mai avangardist. Acestea pot transforma si ilumina spatiile mai intunecate, fiind o optiune ideala pentru incaperile unde materialele naturale nu sunt potrivite, precum baile sau bucatariile.

Faianta 3D alba

Eleganta si atemporala, faianta alba cu efect tridimensional adauga camerei o senzatie de adancime si deschidere, amplificand luminozitatea, in special daca optati pentru un finisaj stralucitor.

Indiferent de designul ales, placile 3D de culoare alba se integreaza armonios in orice ambient si sunt compatibile cu diverse materiale, precum lemnul, piatra, marmura sau betonul.

Faianta 3D neagra

De o nuanta a elegantei si discretiei, faianta neagra se asorteaza cu placi mai luminoase pentru a crea un contrast vizual. Cu un finisaj lucios, acestea aduc un plus de lumina in incapere. Daca nu va doriti sa folositi doar placi de culoarea negre si pentru a va asigura ca pastrati un echilibru, este recomandat sa limitati utilizarea faiantei negre doar in anumite portiuni ale baii sau bucatariei.

Faianta 3D gri

Placile cu nuante de gri, fie ele perlate sau antracit, se potrivesc armonios cu orice stil de amenajare, conferind un aer calm si rafinat. Daca doriti un strop de unicitate, optati pentru varianta "silver", ale carei reflexii metalice aduc un plus de dinamism si diversitate in amenajare.

Marimea placilor ceramice joaca un rol crucial in estetica unei incaperi. Principiul de baza este urmatorul: pentru spatii vaste, placile mai mici pot fi o optiune, in timp ce pentru incaperile compacte, placile de dimensiuni mari aduc un sentiment de deschidere si extind vizual camera. Pe de alta parte, in spatiile generoase, placile de dimensiuni reduse pot adauga un aspect distinctiv.

FOTO: cesarom.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului