Cum sa...

#aer sanatos #tehnologii moderne

Tehnologii moderne pentru un aer mai sanatos in casa ta

Praf, polen, alergeni, compusi organici volatili sau spori de mucegai sunt factori poluanti ce creaza un grad ridicat de discomfort, dar si un risc mare de imbolnavire. Chiar daca nu sunt vizibili, acesti poluanti exista aproape in orice locuinta, indiferent cat de multa curatenie s-ar face.

 

Au fost create, din fericire, aparate care pot curata aerul in mod eficient.

Purificatorul de aer Airvax este un model propus de producatorul britanic Meaco si este comercializat in Romania de Aleco Air. Acesta este eficient gratie filtrului electrosatic (SEFF) care are capacitatea de a retine particule de pana la 0.1 microni, dovedindu-se chiar mai eficient decat un filtru HEPA. Acest filtru capteaza spori de mucegai – prezenti mai ales iarna, daca ai probleme cu umiditatea excesiva – polen, alergeni, dar si o lista intreaga de substante iritante precum formaldehide, vapori de toluen, benzen, gaze de esapament sau fum de tigara.

Purificatorul Airvax este recomandat pentru incaperi de pana la 25 m2 si dispune de trei trepte de viteza. Este foarte silentios - mai ales pe prima treapta de viteza, putand fi lasat sa functioneze si in timpul noptii. Este, de asemenea foarte economic, avand un consum de doar 5W. Airvax este un aparat usor – doar 1,7 kg, putand fi mutat dintr-o incapere in alta. Are un design elegant, modern si este usor de controlat gratie telecomenzii. Cat despre costurile de intretinere, nu trebuie sa iti faci probleme. Filtrul de aer poate fi curatat sau necesita schimbare dupa o perioada foarte lunga de utilizare, de 2-3 ani.

Calitatea aerului respirat este adeseori ignorata. Ne ferim de pericolele pe care le vedem si lasam pe planul doi riscurile aduse de un aer incarcat de elemente poluante. Este timpul sa acordam acestui aspect tot mai multa atentie si sa ne dotam casa cu aparate inteligente, construite pentru a ne asigura un aer mai curat, mai sanatos.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea