Cum sa...

#cum scot petele de deodorant #solutii scoatere pete #pete deodorant

Trucuri pentru a scoate de pe haine petele vechi de deodorant

Multe haine ajung sa nu mai poată fi purtate din cauza urmelor pe care le lasa deodorantele la subtrat. Nu este cazul sa le arunci deoarece exista soluții simple și naturale pentru a scoate urmele vechi de deodorant. Iată ce trebuie să faci:

 Bicarbonat de sodiu și apa oxigenata

 Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru a elimina cele mai vechi pete lasate de deodorante pe haine este clătirea acestora cu bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Acest amestec are proprietăți puternice de albire care atenuează și cele mai dificile pete. Pe de altă parte, puterea sa antiseptică și astringentă elimină atât acumularea de bacteri din tesuturi, cât și compușii grași ai deodorantului care aderă la hainele noastre.

 Pentru a pregăti acest remediu acasă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 linguri de peroxid de hidrogen
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de săpun lichid
Pregătirea și tratamentul:

Se amestecă bicarbonatul de sodiu împreună cu peroxidul de hidrogen și cu sapunul într-un bol.

Aplica amestecul oe petele vechi deodorante și lasă-l sa actioneze cel puțin 1-2 ore, apoi baga-l la ciclul normal de spălare al mașinii.

 Sarea marina

 Un alt remediu foarte popular pentru a elimina cele mai vechi pete de deodorante este sarea marină. Acest produs natural are proprietăți excelente de exfoliere datorită texturii sale care ajută la dezintegrarea atât a deodorantului, cât și a transpirației din haine.

 În plus, datorită puterii antiseptice, sarea marină ajută de asemenea la eliminarea mirosului acestui tip de produs, lăsând îmbrăcămintea curată și fără mirosuri neplăcute.

 Pregătirea și tratamentul:

Pune sare marina umeda pe pete și las-o sa actioneze 8-12 ore. După ce a trecut acest timp, uda din hainele și adauga încă o data sare marina. Freaca ușor petele și apoi baga hainele la mașina de spălat la programul normal.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului