Cum sa...

#vopsire perdele # design casa #amenajare casa #diy #perdele

Te-ai plictisit de perdelele albe? Cum sa le schimbi aspectul cu buget minim

Perdelele reprezinta accesorii care ies destul de bine in evidenta inca din momentul in care ai intrat intr-o incapere. Iar daca vrei sa schimbi aspectul camerei sau pur si simplu te-ai plictisit de modul in care arata perdelele tale actuale, nu este nevoie sa achizitionezi neaparat altele noi.

Poti apela la solutii simple si care presupun un buget minim pentru a te bucura de noi perdele pentru casa ta.

Vopsirea perdelelor, o solutie la indemana

Vopsirea perdelelor la tine acasa reprezinta o solutie extrem de simpla si avantajoasa din mai multe privinte. In primul rand, din punct de vedere practic, aceasta metoda este una nu doar eficienta, ci si ieftina. Decat sa investesti in noi perdele, este mai accesibil sa creezi tu, manual, unele deosebite.

De asemenea, aceasta solutie este avantajoasa si din punct de vedere estetic. Mai ales in cazul in care piesele de mobilier si obiectele de decor din camera ta au o paleta de culori variata, este dificil sa gasesti nuanta perfecta a perdelelor care sa se potriveasca de minune cu intregul decor. In schimb, optand pentru varianta de a le vopsi pe cele deja existente, poti gasi cu mai multa usurinta vopseaua potrivita si poti aplica orice modele iti doresti.

Alegerea culorilor si modelelor potrivite

Sursa foto: bhg.com

In ultimii ani, a devenit la moda sa optezi pentru accesorii colorate pentru fiecare incapere a locuintei tale. Aceasta varianta nu doar ca va lumina intreaga incapere, dar iti va oferi si tie o stare de bine in fiecare zi. Renunta la perdelele albe sau la cele intr-o nuanta terna si alege sa dai viata decorului din fiecare camera.

Vopseste perdelele in dungi de diferite culori, aplica figuri geometrice diferite sau, daca ai mai mult talent la desen, creeaza modele indraznete precum flamingo, plante sau flori. Alege culori care sa se asorteze intr-un mod armonios cu restul design-ului din camera ta.

Daca ai o camera cu mobilier si accesorii foarte colorate, poti vopsi perdele intr-un model mai simplu, dar totodata de efect. Spre exemplu, perdelele in dungi alb-negre sau in orice alte doua combinatii de culori mai pastelate, in care una dintre nuante sa fie mai proeminenta, cu dungi mai ingrosate, vor crea un efect deosebit.

Pasii pentru vopsirea perdelelor

Sursa foto: bhg.com

Pentru a vopsi perdelele ai nevoie doar de cateva accesorii, putina indemanare, rabdare si imaginatie. Iti prezentam un exemplu de vopsire a perdelor usor de realizat, cu un efect minunat de acuarela.

Printre lucrurile care iti vor fi necesare se numara perdeaua, de preferat intr-o culoare neutra si deschisa, recipiente din plastic, manusi de cauciuc, vopseluri (doua, trei sau mai multe, in functie de ce culori vrei sa folosesti), apa, foarfece si doi bureti mari.

Asaza perdeaua pe o suprafata mare, plana si stropeste-o cu putina apa. In fiecare recipient toarna vopseaua si amesteca cu cantitatea de apa necesara. Taie ambii bureti pe jumatate. Incepe procesul de pictare prin scufundarea fiecarui burete in recipientul cu vopsea, dupa care aplica-l usor pe perdea. Repeta acest pas pentru fiecare culoare dorita, continuand aplicarea pe lungimea perdelei, in functie de modelul pe care iti doresti sa il obtii. La final, atarna perdeaua pentru a se usca si bucura-te de noul aspect al camerei tale!

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea