Cum sa...

#dotare bucatarie #accesorii bucatarie #bucatarie #ustensile bucatarie

Ustensile si accesorii care nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie

In zilele noastre bucataria a redevenit un domeniu extrem de interesant, atragator si provocator. Poate ca de multe ori ai avut tendinta de a gati o reteta speciala, dar a fost ceva ce te-a retinut. Poate ca de multe ori ai vrut sa fii si tu, macar o data, un James Oliver, dar te-ai trezit repede la realitate.

 

Pentru toate astea trebuie sa tii cont de cateva lucruri si sa nu-ti lipseasca din bucatarie anumite ustensile si accesorii. Iar gatitul va deveni pentru tine o placere si o relaxare.

Nu te apuci de gatit fara cantar!

Orice bucatarie care se respecta trebuie sa aiba un cantar, mai ales ca retetele in general sunt destul de stricte din punct de vedere al gramajului. Oare de cate ori te-ai enervat pentru ca prajitura sau cozonacul tau nu au iesit la fel de bine ca cele de la cofetarie? Cauza este simpla, ai facut reteta la ochi, cum se spune. De aceea este bine sa folosesti cantarul de bucatarie.

La gatit, temperatura face legea!

Nici termometrul pentru alimente nu tebuie sa lipseasca din bucataria ta. Anumite ingrediente nu produc rezultatul scontat daca nu sunt folosite la o anumita temperatura. Tocmai de aceea, termometrul va fi ajutorul tau de baza. In plus, daca temperatura nu este cea care trebuie, atunci aceasta poate fi ajustata imediat.

Robotul de bucatarie

Gospodinele stiu cel mai bine ce inseamna munca in bucatarie si tocmai de aceea aparitia robotului a insemnat o revolutie in domeniu. Dintr-o data, muncea cea mai grea din timpul gatitului a fost inlocuita de minunatul blender. Si scutesti si foarte mult timp.

Ba, chiar, ai descoperit lucruri noi, gusturi noi, cum ar fi diversele smoothies-uri sau supele-crema. Asta ca sa nu mai spunem cat de util este un blender atunci cand vrei sa faci tu un aluat de toate felurile, pentru prăjituri, clătite sau alte deserturi. Iar totul iese ca la carte.

Tocatorul electric

Un alt dispozitiv care face viata mai usoara in bucatarie este tocatorul electric. In primul rand te scapa de foarte multe ustensile vechi.Toaca marunt in timp record orice aliment, de la carne, branzeturi, fructe si legume la nuci si alune.

In plus, nu mai trebuie sa speli zeci de vase si ustensile si sa cureti apoi toata bucataria. Pui ingredientele in tocator, pui capacul si, in cateva minute, treaba este rezolvata.

Curatatorul de fructe si legume

Daca esti un mare devorator de fructe, sucuri sau supe crema, un astfel de aparat te va ajuta sa finalizezi rapid acest proces, dar si sa pastrezi aproape in intregime fructul sau leguma. Daca vrei sa grabesti procedura, alege un curatator electric. Astfel, in doar cateva minute poti rezolva o cina in familie, mai ales daca ajungi acasa si tarziu si obosit.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare