Cum sa...

#mirosuri neplacute casa #mirosuri neplacute #sare

Sarea te ajuta sa scapi de mirosurile neplacute din casa, precum cele de tigari, peste, ceapa sau usturoi. Iata cum sa o folosesti

Sarea se gaseste in orice locuinta. Este condimentul fara de care multe persoane nu pot trai. Cu toate acestea putini stiu ca sarea poate fi folosita pentru a scapa de mirosurile neplacute din casa. Fie ca ai avut musafiri care au fumat in casa si vrei sa scapi de miros, fie ca ai gatit si vrei sa scoti mirosul din casa, sare este tot ceea ce ai nevoie.

 

Iata cum poti folosi sarea pentru a elimina cele mai neplacute mirosuri din locuinta. 

Sarea scoate mirosul neplacut de tigari din perdele

Intr-o casa in care locuiesc fumatori, sau daca ai avut in vizita fumatori, mirosul neplacut de tigara ramane impregnat in perdele, paturi, asternuturi sau perne.  

Spalarea acestora poate parea cel mai simplu mod de a scapa de miros. Insa ciar si atunci este posibil sa opservi ca mirosul este inca impregnat in acestea. Solutia este ca dupa spalare sa le tii timp de 5-10 minute in apa rece cu sare. Clasteste-le apoi foarte bine de sare si, abia la urma, daca doresti, le poti clati cu balsam pentru a le da un miros placut.

Apa cu sare ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute de tigari care ramane impregnat in perdele chiar si dupa o spalare la masina de spalat.

Sarea te ajuta sa scapi de mirosul de peste, ceapa si usturoi

Gatitul aduce dupa sine, un miros neplacut in casa. Cu atat mai mult daca folosesti ceapa, peste sau usturoi.

Acestea raman impregnate in tocator, in ustensilele de gatit din lemn (linguri) si pe maini. Oricat ai spala tocatorul cu detergent de vase, si oricate geluri de spalat pe maini ai folosi, vei observa ca aceste trei mirosuri tind sa ramana impregnate.

Pentru a scapa de ele, ai nevoie de sare si lamaie. Tot ce trebuie sa faci este sa tai o lamaie in jumatate si, dupa ce ai spalat tocatorul cu detergent pentru a elimina grasimile si alte impuritati, este momentul sa elimini si mirosurile neplacute. Presara sare pe suprafata afectata de miros. Aceasta trebuie sa fie bine acoperita cu un strat de 2-3 milimetri de sare. Apoi, cu ajutorul jumatatii de lamaie freaca bine tocatorul si alte ustensile de gatit din lemn. La urma clateste bine cu apa curata. Vei observa ca mirosul a disparut.

Acelasi lucru este valabil si in cazul mainilor. Daca ti-a ramas impregnat miros de ceapa sau usturoi in maini, taie o felie de lamaie, presara putina sare pe aceasta (foloseste sare fina) si freaca-ti mainile usor in zonele afectate. Clateste-te cu apa curata si vei vedea ca mirosul a disparut.    

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare