Cum sa...

# camara iarna # amenajare camara #organizare camara #camara

Pregateste-ti camara pentru iarna! Cum sa o aerisesti si sa o organizezi corect

Daca nu acorzi o mare atentie modului de organizare, camara ta poate deveni in mod rapid un adevarat dezastru. Cutiile cu electrocasnice, cu alimente depozitate si pungile cu alte diverse obiecte pe care nu le utilizezi in mod frecvent ocupa destul de mult loc, iar in timp intreaga incapere poate ajunge sufocanta.

Si, cum aceasta este perioada in care cu siguranta iti pregatesti proviziile pentru la iarna, este nevoie sa iti pregatesti camara pentru noile borcane si cutii cu alimente. Iata asadar cum sa o aerisesti si sa o organizezi cat mai eficient.

Utilizeaza elemente de depozitare transparente

Unul dintre cele mai rapide si simple moduri in care poti face ca a ta camara sa para ingrijita si ordonata, este sa transferi toate produsele alimentare din ambalajul original in recipiente potrivite.

Alimente precum faina, semintele, malaiul, pastele, fructele uscate si alte astfel de gustari vor arata fantastic daca vor fi expuse in recipiente transparente din sticla. In plus, datorita claritatii recipientului iti va fi si mult mai usor sa gasesti ingredientele de care ai nevoie atunci cand pregatesti de mancare.

Monteaza rafturi deschise

In cazul in care camara ai la dispozitie un spatiu mic si ingust, este foarte posibil sa nu ai suficient loc pentru dulapuri cu usi, astfel incat rafturile deschise vor reprezenta cea mai buna solutie.

Daca vei alege aceasta varianta de amenajare, ia in calcul aceste doua sfaturi:

  • Vopseste peretii in culori neutre si alege rafturi in aceleasi nuante. Gri, alb, crem sau albastru deschis se vor potrivi de minune intr-un spatiu mic si vor lumina intreaga incapere.
  • Opteaza pentru borcane si cutii similare si de dimensiuni medii, evitandu-le in special pe cele foarte mari.

Monteaza un perete de tip Pegboard

Pegboard-urile sunt un intrument preferat de cei mai multi profesionisti in ceea ce priveste organizarea casei dintr-un motiv simplu si clar – acestea fac ca totul sa fie usor de atins, pastrand in acelasi timp un aspect ordonat al camarei.

Pe un Pegboard poti agata, spre exemplu, unelte de gatit pe care in mod normal le-ai fi asezat intr-un sertar in care ti-ar fi fost mai dificil sa le gaseti. In plus, vei elibera in mod evident si din spatiul de depozitare.

Pegboard-urile sunt accesibile, usor de montat si se potrivesc oricarui decor. Le poti aseza fie pe un perete, fie pe interiorul usii din camara.

Grupeaza articolele similare

Folosirea unor recipiente de depozitare din plastic sau sticla transparente inseamna ca poti vedea fiecare articol fara a fi nevoie sa cotrobai prea mult prin camara. In plus, acest lucru te ajuta si pentru gruparea articolelor. Astfel, poti alege sa grupezi articole similare sau elemente pe care le utilizezi impreuna.

Spre exemplu, poti aseza in acelasi recipient gustarile copiilor pentru la scoala, pungile de ceai, conservele, biscuitii sau alte astfel de elemente. Si, cu toate ca iti va fi usor sa observi ce se afla in fiecare recipient, nu ar fi o idee proasta sa le si etichetezi.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea