Cum sa...

#alegere material perdea #material perdea #alegere perdea #perdea

Cum sa alegi materialul potrivit pentru o perdea

Perdeaua potrivita poate aduca instantaneu un plus de stil pentru orice camera din locuinta. Important este insa sa te asiguri ca alegi cel mai bun material al perdelei, care sa se potriveasca spatiului si nevoilor tale.

De la tesaturi fine si pana la unele opace, de la nuante deschise si pana la unele inchise, si o modele cat mai diversificate, posibilitatile sunt unele extrem de variate atunci cand vine vorba de alegerea perdelelor. Pentru a te ajuta in tot acest proces, ti-am pregatit o lista de sfaturi despre cum sa alegi materialul potrivit pentru o perdea.

Durabilitate

Pentru camerele care au acces destul de mult la lumina soarelui de dupa-amiaza, o perdea din fibre artificiale reprezinta o alegere mai inspirata. Fibrele artificiale au o rezistenta mai mare si nu se vor deteriora la fel de repede din cauza luminii soarelui precum fibrele naturale, cum ar fi inul sau bumbacul.

Necesarul de intimitate

Pentru a crea senzatia necesara de intimitate fara insa a iti compromite vederea pe fereastra, poti lua in considerare alegerea perdelelor fine si limpezi. Astfel de perdele vor permite luminii naturale sa patrunda in camera ta si vor oferi in acelasi timp un aspect elegant si luxos. Alte avantaje ale unor perdelele din materiale fine sunt acelea ca te ajuta sa creezi impresia unei incaperi mai spatioase, si in plus reprezinta o varianta ieftina de a acoperi fereastra.

Varietate de culori

In functie de modul in care este amenajata incaperea in care vei adauga perdele, alege modelul si culoarea acestora astfel incat impreuna sa creeze un decor armonios.

Nu iti fie teama sa folosesti modele si nuante cat mai indraznete ale perdelei, atata timp cat acestea se incadreaza frumos in incapere. Perdelele alese in acest mod reprezinta o modalitate excelenta pentru a adauga interes si personalitate intr-o camera. In final, este important ca perdeaua sa fie pe placul tau si poti opta pentru ce varianta te reprezinta cel mai bine - subtil sau indraznet.

O amenajare luxoasa

In cazul in care casa ta este marcata de eleganta si cauti o varianta de perdea care sa completeze decorul luxos, cu siguranta cea mai buna alegere este perdeaua de catifea. Catifeaua nu numai ca va oferi un aspect deosebit intregului spatiu, dar are si calitati termice pe care nu ar trebui sa le ignori.

Destinatia incaperii

Atunci cand alegi perdeaua pentru o incapere, este esential sa stii foarte clar ce anume iti doresti de la acea camera – sa ai cat mai multa lumina pentru a te incarca de energie, sa tina soarele la distanta, sa permita patrunderea caldurii etc.

Anumite zone din casa este indicat sa fie mai intunecate. Dintre acestea face parte si dormitorul, lipsa unei lumini puternice ajutandu-te sa te odihnesti mai bine. Astfel, daca iti doresti sa asezi o perdea care sa blocheze lumina poti alege o tesatura tripla care sa ofere o anumita filtrare a luminii sau, pentru a bloca total lumina, orienteaza-te catre o perdea dintr-un material captusit.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea