Cum sa...

#curatare perdele # pete perdele #perdele

Perdelele tale s-au patat? Iata cum le poti albi!

Perdelele pot fi un element de decor minunat in casa, dar, din pacate, sunt predispuse la patare din cauza accidentelor, a prafului, luminii solare si altor factori. Daca perdelele tale s-au patat si arata neplacut, nu trebuie sa le schimbi imediat. Exista cateva metode eficiente de albire a perdelelor pentru a le reda stralucirea si aspectul lor initial. Iata cum sa faci acest lucru.

Incepe prin spalarea perdelelor

Un prim pas este sa speli perdelele, de preferat cu apa rece sau calduta, in functie de instructiunile de pe eticheta. Foloseste un detergent delicat pentru rufe pentru a proteja tesatura. Daca perdelele sunt mari si grele, poti opta pentru spalarea lor profesionala.

Foloseste bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi un aliat de incredere in albirea perdelelor. Dupa ce le-ai spalat si le-ai scos din masina de spalat, imprastie bicarbonat de sodiu pe zonele patate. Lasa bicarbonatul sa actioneze timp de cel putin 30 de minute, dar ideal ar fi cateva ore. Apoi, spala din nou perdelele conform instructiunilor de pe eticheta.

Inalbirea cu apa oxigenata

Apa oxigenata diluata poate fi folosita pentru a trata petele si a inalbii perdelele. Atentie, insa! Poate fi folosita doar pe perdelele albe, in caz contrar risti sa le decolorezi sau sa le strici pe cele care au alte culori sau imprimeuri colorate. Amesteca o solutie din apa oxigenata si apa in proportie de 1:1 si aplica-o pe pete folosind o carpa curata. Lasa solutia sa actioneze timp de 10-15 minute, apoi clateste bine cu apa rece si lasa perdelele sa se usuce.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare