Cum sa...

# ingrijire locuinta #cheltuieli #curatenie casa

Cum sa cheltui mai putin pe ingrijirea locuintei

Pentru fiecare dintre noi ambianta din propria locuinta este deosebit de importanta. Acasa ar trebui sa fie o oaza de liniste, un spatiu pentru relaxare si momente frumoase alaturi de cei dragi. Pentru a avea parte de o astfel de atmosfera, este important sa mentinem locuinta ingrijita, curata si igienizata, iar asta inseamna, pentru multi dintre noi, timp, dar si o suma considerabila de bani in fiecare luna. Daca vrei sa-ti limitezi cheltuielile legate de ingrijirea casei, dar sa castigi si ceva timp, iata cateva idei practice.

Contabilizeaza cat cheltui

Ca sa poti face economii in acest sector bugetar, este important, mai intai de orice, sa stii exact cat de mult cheltui si pe ce. Asadar, incepe prin a-ti nota timp de o luna tot ce cumperi si cat costa fiecare produs. La finalul acestei perioade, poti face o evaluare a cheltuielilor tale, dar si a performantei produselor si a ritmului in care ele se consuma. In felul acesta, poti decide care sunt produsele cele mai utile si cele mai eficiente si care sunt cele la care poti renunta fara regrete.

Profita de oferte

Daca nu ai anumite preferinte in ceea ce priveste marcile de produse de curatenie, o strategie foarte buna pentru a economisi bani se refera la utilizarea sistemului de promotii care exista saptamanal sau chiar zilnic in supermarketuri si hipermarketuri. In felul acesta, vei observa ca vei cheltui mai putin pe detergenti, balsam de rufe, praf de curatat etc. In majoritatea cazurilor, nu este nevoie decat sa-ti descarci o aplicatie sau sa verifici site-urile magazinelor tale preferate.

Cumpara mai mult

Poate nu pare logic, dar uneori sa cumperi mai mult inseamna, pe termen lung, sa cheltui mai putin. Probabil ai observat deja ca este mai avantajos sa cumperi cantitati mai mari la detergenti, inalbitori etc. In lunile in care ai cheltuieli mai mici, poate fi o idee excelenta sa cumperi cutii mai mari de detergent sau sa profiti de ofertele disponibile pentru cantitati mai mari. Chiar daca initial cheltui mai mult, pe termen mediu si lung vei iesi mai castigat.

Alege marci economice

Multe supermarketuri si hipermarketuri comercializeaza diferite produse, inclusiv pentru ingrijirea locuintei, sub marca proprie. De obicei, aceste marci au si cele mai bune preturi, asa ca nu ezita sa le testezi, mai ales atunci cand vine vorba de produse de curatenie. Vei observa ca multe sunt de buna calitate si ramai si cu ceva bani in plus in portofel.

Nu amana reparatiile

Din pacate, locuintele au nevoie periodic de mai mult decat o curatenie temeinica, ci si de reparatii sau renovari. Daca ai o problema in casa, de exemplu, termoizolatie de proasta calitate, acoperis care are infiltratii etc., fa tot ce poti sa urgentezi reparatiile necesare. Cu cat amani mai mult rezolvarea unei astfel de situatii neplacute, cu atat, la final, va trebui sa platesti o suma mai mare de bani si, cel mai probabil, iti va manca si mai mult timp.

Nu uita de mediul inconjurator

Incalzirea climatica nu este un mit, ci un fenomen cat se poate de real si simtim deja efectele sale. Atunci cand alegi produsele de ingrijire ale casei opteaza pentru variante prietenoase cu mediul. De exemplu, poti alege produse cu ambalaj reciclabil sau reciclat sau sa cumperi varianta „rezerva” daca ai deja recipiente din sticla sau plastic. De asemenea, nu uita sa reciclezi toate ambalajele din plastic.

Poti avea o casa impecabila, chiar facand economii. Tine cont de solutiile propuse mai sus si pune ceva bani deoparte pentru alte mici placeri!

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare