Cum sa...

#schimbare burete vase #burete vase

Tu cat de des schimbi buretele de vase? Daca il tii prea mult, te poti imbolnavi grav

Te-ai gandit vreodata cat de des ar trebui sa schimbi buretele pentru spalat vasele? Acestia sunt folositi zilnic pentru curatarea farfuriilor, tacamurilor si paharelor.

Datorita contactului lor constant cu alimentele si suprafetele, buretii sunt terenuri perfecte pentru reproducerea germenilor. Iata cand ar trebui sa schimbi buretele de vase:

Potrivit specialistilor, buretele ar trebui schimbat in fiecare saptamana. Poate parea un lucru excesiv, insa e necesar deoarece avem nevoie de un mediu curat in bucatarie pentru a preveni cresterea bacteriilor.

Un studiu realizat de Universitatea din Furtwangen, Universitatea Justus Liebig din Giessen si Centrul Helmholtz din Munchen a relevat prezenta a pana la 362 de tipuri diferite de bacterii in buretii de bucatarie. Unele niveluri de densitate bacteriana au fost comparabile cu cele gasite in probele de fecale, subliniind necesitatea inlocuirii regulate a buretelui de vase.

Care sunt riscurile legate de bacteriile din buretii de vase

Aproximativ jumatate din speciile bacteriene gasite in bureti apartin grupului de risc 2, ceea ce inseamna ca sunt potential patogene. Astfel, persoanele cu sistem imunitar slabit, cum ar fi copiii mici, batranii si persoanele cu boli cronice, sunt deosebit de vulnerabile.

Important de mentionat este faptul ca buretii de vase nu pot fi curatati, nici cu ajutorul cuptorului cu microunde, nici in masina de spalat deoarece structura lor nu rezista la caldura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare