Cum sa...

#lenjerii de pat # lenjerii

Lenjeriile de pat - top 3 cele mai utilizate materiale

Care este primul lucru pe care il faci dupa o zi solicitanta, plina de mail-uri, telefoane si intalniri la locul de munca? Ajungi acasa, iei cina, iti faci un dus cald si tot ce iti doresti este sa te afunzi in lenjeria ta de pat preferata. Totodata, poti sa te uiti la un serial, sa citesti o carte buna sau pur si simplu sa te relaxezi pe piesele tale muzicale preferate.

Cum iti alegi lenjeria potrivita?

Atunci cand iti achizitionezi o lenjerie de pat, probabil esti tentat sa te bazezi doar pe beneficiile sale estetice – o culoare placuta, care sa se potriveasca decorului ales in dormitor sau un imprimeu care iti descrie personalitatea – geometric, floral sau carouri. Ce nu trebuie sa neglijezi niciodata este materialul din care sunt confectionate lenjeriile de pat, un aspect foarte important, mai ales pentru ca acestea intra in contact direct cu pielea si sunt responsabile pentru calitatea somnului tau.

Care sunt cele mai cautate lenjerii de pat?

Lenjeriile din bumbac raman in topul preferintelor consumatorilor si totodata in recomandarile specialistilor, pentru un somn odihnitor si o piele protejata. Bumbacul este urmat indeaproape de alte doua materiale ideale pentru a-ti imbraca patul. Daca te-ai hotarat sa iti schimbi lenjeriile vechi sau pur si simplu vrei sa iti achizitionezi o lenjerie de pat noua, ar fi bine sa arunci o privire peste cele mai utilizate 3 materiale. Iata mai jos lista lenjeriilor de pat care nu trebuie sa iti lipseasca din casa.

1. Lenjeriile de pat din bumbac

Bumbacul este un material extrem de placut la atingere – nu numai in categoria lenjeriilor de pat, dar si in cea a pieselor vestimentare. Fiind un material 100% natural, contactul bumbacului cu pielea aduce o atingere delicata si fina, ce ne promite un somn placut. Acest tip de material este ideal pentru toate sezoanele – vara permite pielii sa respire in voie, iar in timpul iernii ofera senzatia de caldura. Faptul ca bumbacul este un material nu trebuie sa va sperie din punct de vedere financiar – exista o multime de lenjerii din bumbac la pret avantajos!

2. Lenjeriile de pat din matase

Imediat dupa bumbacul atat de placut, urmeaza un alt material care iti asigura un somn la fel de odihnitor – matasea. Spre deosebire de lenjeriile din bumbac, all seasons, lenjeriile din matase sunt recomandate mai ales pentru sezonul cald. Matasea, foarte fina si delicata, este foarte racoroasa atunci cand intra in contact cu pielea. Astfel, o lenjerie din matase iti va deveni cea mai buna prietena atunci cand canicula iti va da batai de cap si iritatii ale pielii. O astfel de lenjerie va ridica la cote maxime confortul propriului tau dormitor!

3. Lenjeriile de pat din in

Alaturi de lenjeriile din bumbac, lenjeriile confectionate din in se inscriu in categoria materialelor naturale, ce ofera o foarte buna calitate la un pret avantajos. Inul este un material foarte prietenos cu pielea, ofera confort sporit si te ajuta sa te bucuri de un somn ca la carte. Achizitoneaza-ti o lenjerie din in, iar starea de bine din timpul odihnei se va reflecta in toate activitatile tale!

Lenjeriile de pat, responsabile pentru calitatea somnului tau

Alegerea lenjeriei de pat nu trebuie sa fie superficiala. Asigura-te ca tii cont de materialul din care este confectionata, pentru a te bucura de un somn profund! Chiar daca lenjeriile din bumbac raman in topul celor mai potrivite asternuturi, care iti sporesc relaxarea si confortul pielii, nici matasea sau inul nu sunt de neglijat.

Sfat: Nu uita ca iti petreci cel putin 7-8 ore pe zi in pat, asa ca alege sa iti transformi locul de relaxare intr-un mediu prietenos cu pielea si somnul tau!

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea