Cum sa...

#cum sa #fier de calcat #curatare talpa fier de calcat #curatare fier de calcat

Cum sa iti cureti fierul de calcat! Rapid si eficient

 

Cu spirt si o discheta demachianta sau cu otet. De asemenea, otetul se poate pune si in masina de calcat pentru a o curata de calcar.Chiar e recomandat o data la 6 luni: plus, puteti folosi 1-2 prafuri de copt sau o lingura bicarbonat de sodiu. Pentru mai multe sfaturi continua articolul!

Dar acest truc poate fi folosit si in cazul masinii de spalat. Pune otet in compartimentul pentru detergent, ai grija sa nu ai haina in masina! Apoi porneste masina de spalat la program scurt (30 de minute). La o curatare se foloseste, aproximativ, un litru de otet. Atenție la ce fel de oțet puneți. Doar OȚET ALB!

Revenind la cum se curata talpa fierului de calcat trebuie sa va mai dam cateva ponturi rapide si eficiente!

Curata rapid si eficient

1. Calci cu fierul fierbinte peste o coala alba, secretul este ca sub coala va trebui sa pui sare grunjoasa.

2. Încălzeste puțin fierul, apoi cu bicarbonat și o cârpă umedă ii freci bine talpa pana cand aceasta ramane lucioasa.

3. Poti sa cureti fierul de calcat si cu pasta de dinti. Pune mai multa paste pe un servetel si sterge bine.

4. Otet si sare fina. Pune sare intrun bol si umezeste-o cu otet. Dupa aceea pune-o pe un prosop si freaca bine talpa fierului.

5. O alta metoda este sa pui 4-5 aspirine intre doua bucati de carpa. Dupa aceea tot ce iti ramane de facut este sa treci cu fierul incins de mai multe ori peste peste carpa pana se curata talpa fierului.

6. Oțet caldut+ bicarbonat+ laveta bumbac. Se lasă laveta pe talpa fierului cateva minute ca sa se curețe mai usor. Dupa aceea curata bine talpa fierului de calcat si rezultatul de va uimi!

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului