Cum sa...

#dovleac halloween #halloween #sfaturi practice #bormasina #decorare dovleac

Invata cum sa decorezi un dovleac cu o bormasina

Te intrebi cum ai putea decora un dovleac de Halloween altfel decat intr-un chip monstruos? Ei bine, poti obtine o piesa de decor foarte finuta si eleganta cu ajutorul unei... bormasini. O lumanare sau o vaza cu flori poate completa inedita decoratiune. Iata ce ai de facut!

Pregateste materialele

Ca sa duci la bun sfarsit acest proiect trebuie ca mai intai de toate sa iti pregatesti materialele. Ai nevoie de un dovleac rotund, cam de trei-patru kilograme, de scotch colorat, un cutit si o lingura, un borcan de sticla si flori. Si instrumentul de baza: o bormasina electrica si burghie de diferite dimensiuni.

Realizeaza modelul

Decide ce model doresti sa realizezi pe dovleac. Ai putea folosi un marker pentru a puncta modelul.

Incepe sa il gauresti folosind bormasina. Vei vedea ca ai nevoie de putina forta, dar si de precizie, pentru ca dovleacul are coaja tare si lucioasa, ceea ce iti va putea pune ceva probleme pana cand reusesti sa realizezi care e miscarea corecta.

Curata cu mana si cu unghiile resturile ramase in urma burghiului. Grosimea burghielor variaza in functie de dimensiunea dovleacului. Cu cat acesta este mai mare, va fi nevoie de spirale mai lungi si mai groase.

Daca realizezi margarete, spre exemplu, vei vedea ca practic nu trebuie decat sa urmaresti liniile, crestaturile de pe coaja dovleacului.

In schimb, daca doresti sa faci modele mai complicate, cel mai bine este sa te folosesti de banda adeziva pentru a trasa liniile orizontale sau verticale dupa care sa te ghidezi.

Cu un cutit, taie capacul, insa nu transversal, ca la pepenele rosu, ci sectionand oblic coaja, astfel incat sa il poti fixa la loc. Scoate cu ajutorul unei linguri samburii si miezul.

Daca e nevoie, mai introdu inca o data burghiele prin gaurile deja realizate pentru a curata miezul care le obtureaza.

Daca vrei sa ornezi dovleacul cu un buchetel din flori, umple un bocan cu apa, introdu-l in scobitura din dovleac, apoi pune-i capacul.

Cu bormasina, da cateva gauri oblice in capac prin care sa introduci tulpina florilor pana in borcanul cu apa.

Pentru ca dovleacul sa fie luminos, poti introduce in el un bec cu baterie sau chiar o decoratiune luminoasa precum cele folosite pentru instalatiile de pom.

Sursa foto: craftynest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea