Cum sa...

#parfum haine #spalare haine #haine

Hainele tale miros urat dupa spalare? Iata care pot fi motivele si ce trebuie sa faci

Dintre diversele sarcini care se fac in casa in mod regulat, spalatul hainelor este una dintre cele care necesita cel mai mult timp, deoarece trebuie sa tii cont de toate, de la culori, materiale si pana la tipul de imbracaminte.

 

In plus, pe langa toata aceasta munca sarguincioasa, te poti pomeni cu o problema. Dupa ce hainele au fost spalate, poti observa un miros neplacut al acestora. Si chiar daca le speli din nou, mirosul nu dispare. Iata de ce se intampla acest lucru si cum il poti remedia.

Care sunt motivele care duc la mirosl urat al hainelor dupa spalare

Asadar, pentru a te scuti de un disconfort suplimentar din cauza mirosului si a dublei corvoade de spalat hainele, iata care sunt cele 5 motive pentru care hainele tale miros a murdar chiar daca le-ai spalat.

Supraincarcarea masinii de spalat: atunci cand speli haine, una dintre cele mai mari greseli este sa supraincarci masina de spalat cu hainele tale crezand ca vei economisi timp, insa este exact invers, deoarece cu mai multe haine, tamburul nu poate fi agitat cu aceeasi eficienta, reusind ca petele sa nu fie indepartate si mai ales, va pastra un miros urat in haine.

Ciclul de spalare insuficient: ciclurile de spalare sunt diverse si specifice tipului de haine, dar uneori este posibil sa aveti nevoie sa terminati rapid aceasta sarcina si ciclul normal sa fie cea mai buna optiune, dar este invers, deoarece hainele nu sunt spalate pentru timpul necesar si, ca urmare, nu sunt bine curatate si ramane un miros urat pe fiecare haina.

Nu ai curatat masina de spalat: curatarea masinii de spalat este, de asemenea, o sarcina importanta, deoarece aceasta acumuleaza mult sapun, mucegai si chiar calcar, asa ca, daca nu incerci sa faci acest lucru in mod regulat, masina de spalat miroase urat si la fel si hainele tale. Tot ce trebuie sa faci este sa setezi masina de spalat pe un ciclu normal, de minim o ora, la cea mai mare temperatura a ei. In loc de detergent adauga otet alb. Otetul curata calcarul si dezinfecteaza. In plus, indeparteaza mirosurile neplacute.

Ai uitat hainele in masina. Ai pornit masina de spalat si, dintr-un motiv sau altul ai uitat sa scoti hainele. Daca uiti de ele o ora sau doua, nu se intampla nimic. Insa in momentul in care uiti de ele mai mult timp, hainele pot mucegai din cauza umezeii. De aici si mirosul urat. 

Acum ca stii care sunt cauzele care duc la haine care miros urat dupa spalare, este timpul sa rezolvi problema si sa te bucuri de haine curate si parfumate. 

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea