Cum sa...

#casa #mobila #canapea #decor #mobila piele #intretinere mobila

Ghid pentru intretinerea mobilierului din piele

Mobilierul din piele este considerat o dovada a bunului gust si a luxului, iar pretul unui astfel de set pentru living este pe masura calitatii materialului. In aceste conditii, nu este de mirare ca intretinerea pielii devine esentiala. Urmeaza pasii de mai jos, daca vrei sa ai un mobilier din piele ca nou si peste 10 ani.


Aspira mobilierul 

In timp, pielea mobilierului se poate aduna in cute, iar aceste adancituri devin locul perfect pentru depozitarea prafului. Aspira canapeaua si fotoliile din piele atunci cand observi ca se aduna praful, apoi foloseste o carpa moale pentru a lustrui mobilierul. Cand aspiri pielea, este bine ca aspiratorul sa fie prevazut cu o perie care nu zgarie suprafata.


Evita detergentii

Uneori, detergentii pot face mai mult rau mobilierului din piele decat petele pe care vrei sa le scoti. Asadar, este indicat sa eviti pe cat posibil folosirea detergentilor pentru indepartarea anumitor pete. Imediat ce piesa de mobilier se murdareste, curat-o cu putina apa si las-o sa se usuce natural.

In cazul in care pata nu iese, foloseste o carpa moale inmuiata in putina apa cu sapun. Petele de grasime se indeparteaza doar cu putin sapun, fara apa. Nu este indicat sa folosesti servetele pentru bebelusi sau alte produse alcaline, intrucat pot distruge aspectul pielii.


Evita solutiile pentru lustruirea pielii

Solutiile pentru lustruirea pielii, care contin ceara sau silicon, pot duce in timp la uscarea materialului. In plus, daca nu este o solutie de calitate, poate lasa urme inestetice de grasime, care se imprima pe haine.

Daca vrei sa redai mobilierului din piele luciul de la inceput, amesteca o parte de otet alb distilat si 2 parti de ulei de in. Amesteca solutia si aplic-o pe piele cu o carpa moale, in miscari circulare. Dupa 10 minute, sterge din nou mobilierul cu o carpa curata. Inainte de a folosi aceasta solutie, testeaz-o pe o zona mica, care nu este la vedere.


Acopera pentru a proteja

Asezarea frecventa pe mobilierul din piele va duce in timp la subtierea materialului in zonele cele mai utilizate. Pentru a prelungi viata mobilierului, acopera-l cu o patura sau o lenjerie atunci cand nu ai musafiri.


Departe de sursa de caldura

Asezarea mobilierului din piele langa semineu sau calorifer poate duce, in timp, la uscarea si craparea materialului, de aceea este bine sa il tii mai departe de sursa de caldura.

Sursa foto: furniturevisit.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului