Cum sa...

#prosop #prosop de baie #prosop mirositor

Prosoape urat mirositoare? 5 solutii salvatoare!

Intri in baie si te surprinde neplacut un miros de umezeala sau folosesti prosopul dupa dus si observi ca tocmai ti-a stirbit prospetimea la care sperai dupa spalare? Aceasta problema frecventa are mai multe solutii salvatoare, pe care vrei sa le cunosti cu siguranta.

Regula de aur in prevenirea mirosului neplacut al prosoapelor este sa nu le lasi sa stea ude in baie. Imediat ce le folosesti, esti foarte important sa le usuci intr-un mediu bine ventilat, preferabil la soare.


Solutia 1: Dezodorizarea la cuptorul cu microunde

O metoda mai putin cunoscuta, insa 100% eficienta, este dezodorizarea prosoapelor (de mana, de fata sau de bucatarie) la cuptorul de microunde. Inmoaie-le in apa si lasa-le apoi in voia microundelor timp de 30 de secunde, orice bacterie cauzatoare de mirosuri respingatoare isi va da obstescul sfarsit. Lasa-le 10 minute sa se raceasca in cuptor, inainte sa le scoti, altfel risti sa te arzi.


Solutia 3: Dezodorizarea cu otet

Prosoapele care miros urat, a umezeala, au nevoie de "tratament" special la spalare. Daca le introduci in cuva alaturi de celelalte haine, nu se vor spala perfect, ba chiar isi vor imprumuta mirosul. Prin urmare, ofera-le un ciclu de spalare separat, in care sa folosesti doar o ceasca de otet alb, fara detergent sau balsam.

Dupa ce orice bacterie dispare, se vor spala incantator la un ciclul normal, cu detergent, fiind mai putin predispuse apoi sa dezvolte mirosuri neplacute.


Solutia 4: Dezodorizarea si otet si bicarbonat de sodiu

Aceasta solutie de curatare perfecta a prosoapelor cu miros de umezeala pregnant presupune sa folosesti doua cicluri de spalare separate: in unul, pui prosoapele cu un sfert de cana de bicarbonat de sodiu la spalat, apoi in al doilea, pui prosoapele cu o ceasca de otet.

Dupa ce le speli normal, cu detergent, vei observa ca sunt foarte curate, cu nuante mai intense si mai greu de murdarit.


Solutia 5: Dezodorizarea cu doua cicluri de spalari

O alta varianta prin care poti scapa de mirosul de umezeala al prosoapelor este sa le speli separat in doua cicluri separate, cu o cantitate normala de detergent. Nu adauga balsam de rufe, intrucat acesta adauga reziduuri materialului prosoapelor, reducandu-le din capacitatea de absorbtie.

Sursa foto: healthyhomecleaning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului