Cum sa...

#diy #semineu #construire semineu #semineu living

Cum sa construiesti un semineu

Zilele friguroase au sosit deja, iar unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le poti incerca in aceasta perioada este caldura pe care o emana un semineu cochet, care sa iti aduca aminte de clipele frumoase ale copilariei si sa iti ofere mediul necesar meditarii si relaxarii. Daca nu ai inca un semineu in casa, iata cum iti poti realiza unul:


1. Materialele si pozitionarea

Una dintre regulile de baza pentru constructia unui semineu este aceea de a construi un bloc, tip turn, dintr-un material neinflamabil, din piatra sau caramida, al carui interior sa il pastrezi gol, asa-numitul cos de fum. Semineul trebuie, de asemenea, pozitionat astfel incat peretele cladirii sa treaca exact prin mijlocul sau.

Ai in vedere ca o parte a semineului va fi construita in interior, iar o parte in exteriorul cladirii. Pentru a realiza cosul de fum, ai grija ca structura acestuia sa fie mai inalta decat cladirea.


2. Instalarea semineului

Dupa ce ai construit turnul semineului, urmeaza instalarea propriu-zisa a acestuia. Dupa ce ai finalizat si aceasta etapa, verifica interiorul cladirii si asigura-te ca turnul este destul de inalt. Dupa acest proces, mergi la cosul de fum si inalta-l si pe acesta, astfel incat fumul sa iasa departe de acoperisul casei. Pentru precautie suplimentara realizeaza partea din fata a semineului mai inalta si din piatra, mai ales daca podeaua din living este din lemn.


3. Retusurile semineului

Ceea ce ai realizat acum ar putea functiona ca un semineu, insa cu ajutorul unui material din piatra trebuie sa mai faci un arc un fata semineului, apoi asaza niste lemne in centrul sau si aprinde-le. Acestea nu trebuie sa arda ocazional, ci pe termen nelimitat.

In cazul in care focul se stinge, repeta procesul de cateva ori, pana cand semineul se aprinde complet. De asemenea, trebui sa tii cont de faptul ca semineul are nevoie de un lemn special, pe care il poti gasi in comert. Asigura-te totodata ca focul nu atinge sau se extinde in afara semineului.

Sursa foto: thekiperteam.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea