Cum sa...

#incalzire locuinta #folie de aluminiu #calorifer

Dardai de frig in casa chiar daca ai caloriferele pornite? Pune folie de aluminiu in spatele acestora si locuinta se va incalzi rapid

Multi dintre romani se tem iarna de preturile exagerate la energie. Pentru a reduce facturile la energie oamenii au gasit cateva alternative interesante. Folia de aluminiu, pe care o folosesti la gatit, poate avea si alte intrebuintari. 

Afla ca o simpla folie de aluminiu in spatele caloriferului poate evita risipa semnificativa. Datorita acestei tehnici nu numai ca maximizezi eficienta incalzirii, dar eviti si risipa de energie. Astfel, vei economisi mai multi bani. 

De obicei caloriferele sunt amplasate sub sau langa ferestre, ceea ce inseamna ca, caldura pe care o degaja se evapora rapid din apartament. Astfel, s-a dovedit ca folia de aluminiu poate contribui la cresterea temperaturii ambientale, actionand ca un reflector de caldura. 

Ai nevoie de:

  • o rola de folie de aluminiu
  • o cutie de carton de marimea caloriferului.

Cum sa procedezi:

Infasoara cartonul cu folie astfel incat partea stralucitoare sa fie vizibila. Aseaza apoi in spatele caloriferului. Folia de aluminiu va reflecta caldura de la calorifer. Datorita acestui fapt interiorul casei tale va fi mai bine incalzit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului