Cum sa...

# scapa de furnicile din casa # cum scapi de furnici #furnici casa #furnici

Cum sa scapi de furnicile din casa

 

Furnicile ti-au invadat locuinta? Daca nu vrei sa apelezi la chimicalele din comert pentru a scapa de ele, poti apela la alte solutii utile, care sunt prietenoase atat cu mediul cat si cu animalele de companie. Poti sa scapi rapid de furnicile din casa cu ingrediente naturale, preparand cateva solutii care au rolul de a le alunga din casa ta. Iata care sunt acestea.

Banda adeziva

Cand observi ca furnicile invadeaza anumite locuri din bucatarie, cum ar fi un borcan in care tii biscuiti sau cutia pentru paine, foloseste banda adeziva pentru a face niste scuturi impotriva acestor insecte. Lipeste banda adeziva, care are si partea din exterior adeziva, pe borcane, cutii, cosuri si alte locuri din bucatarie in care ai observat furnici si acestea vor incepe sa se lipeasca pe banda.

Creta

Tine la distanta de casa furnicile, desenand cu creta o linie, la intrarea in casa. Furnicile fug datorita carbonatului de calciu din creta, care este facut de fapt din cochilii sparte de animale marine. Presara praf de creta si in jurul plantelor din gradina, pentru a tine la distanta furnicile si gandacii.

Faina

Poti sa scapi de furnici fara sa folosesti pesticide periculoase. Faina poate fi ingredientul perfect. Presara o linie de faina in spatele rafturilor din camara sau oriunde vezi furnici in casa. Faina va respinge insectele care nu vor mai incalca linia.

Lamai

Foloseste lamai pentru a scapa de furnici pentru ca sunt mult mai eficiente decat iti poti imagina.

Mai intai stoarce lamaie pe pragurile usilor si pe pervazuri. Apoi stoarce lamai in orice fisuri sau crapaturi in care ar putea intra furnicile. Nu in ultimul rand, pune cateva coji de lamaie la intrarea in casa.

Portocale

Scapa de furnici cu un amestec natural din portocale. Pune in blender cateva portocale pentru a face din ele un piure si amesteca-l cu o cana de apa. Toarna aceste amestec in si peste musuroaiele facute de furnici.

Piper

Piperul cayenne este un alt ingredient din bucatarie care te ajuta sa scapi de furnici. Presara piper cayenne peste locurile invadate de furnici, pe rafturile din camara sau sertare si acestea vor disparea in cel mai scurt timp.

Sare

Atunci cand furnicile isi fac un drum spre casa ta, poti sa le gonesti presarand sare peste pragul usii sau chiar pe aceasta poteca pe care si-au construit-o spre casa.

Pudra de talc

 

Pudra de talc este o alta metoda naturala prin care poti sa scapi de furnici. Presara pudra pe la colturile casei, la fundatia casei si in alte locuri prin care aceste insecte patrund in casa, cum ar fi ferestrele si usile.

Otet

Pentru a scapa de furnici prepara un amestec din cantitati egale de apa si otet si pune-l intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizeaza apoi peste musuroaiele de furnici si in zonele in care ai vazut ca se aduna insectele. Furnicilor nu le place deloc mirosul de otet si nu va dura mult pana cand vor fugi in alte locuri in care miroase pe placul lor. In cazul in care te lupti cu o invazie serioasa de furnici, atunci toarna direct otet, fara sa il mai amesteci cu apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea