Cum sa...

#utilizare masina de spalat vase #masina de spalat vase

7 lucruri pe care sa NU le speli niciodata in masina de spalat vase

Chiar daca masina de spalat vase iti usureaza munca in bucatarie, tine cont ca nu toate obiectele se pot spala automat. Pentru a nu se deteriora si pentru a rezista cat mai mult in timp, evita sa speli la masina de vase urmatoarele lucruri:

Cutitele de bucatarie

Cutitele de bucatarie ar trebui spalate doar manual, cu detergent si apa. Detergentul folosit la masina de spalat vase ajunge ca in timp sa toceasca lama cutitelor. In plus, apa fierbinte din ciclul de spalare si temperatura ridicata vor strica manarele cutitelor. Pentru a pastra lamele ascutite si pentru a pastra cutitele in buna stare cat mai mult timp, evita sa le speli la masina de spalat vase.

Anumite obiecte de plastic

Inainte sa pui obiecte de plastic in masina de spalat vase, asigura-te cu sunt rezistente la caldura din timpul spalarii. Citeste indicatiile de pe ambalaje sau de pe obiecte pentru a vedea daca se pot spala la masina de spalat vase. Unele obiecte sunt rezistente, altele nu, ajungand sa isi modifice forma din cauza caldurii.

Vasele neaderente

Vasele neaderente au devenit o necesitate, datorita faptului ca usureaza munca in bucatarie. Nu spala niciodata vasele neaderente in masina de vase, pentru ca se va distruge stratul de Teflon, cel care face mancarea sa nu se lipeasca de vas, in timpul prepararii. Exista insa si vase neaderente care pot fi spalate in masina de vase, dar cele mai multe nu sunt insa rezistente la caldura.

Vasele din cupru

Devenite tot mai folosite in bucatarie, vasele de cupru nu pot fi spalate in masina de vase. In timpul spalarii la masina, vasele de cupru s-ar putea sa isi piarda culoarea. Recomandat este sa speli vasele de cupru manual, folosind un detergent special pentru acest tip de material.

Vasele de aluminiu

Vasele de aluminiu pot fi usor confundate cu cele din inox, pentru ca au o culoare asemanatoare. Dar, in timp ce inoxul poate fi curatat in masina de spalat vase, vasele de aluminiu nu ar trebui spalate astfel. Atunci cand sunt expuse la caldura puternica, vasele de aluminiu isi pierd culoarea si incep sa se oxideze.

Ustensilele din lemn

Ustensilele din lemn, inclusiv tocatoarele, lingurile si toate obiectele care au manere de lemn nu ar trebui niciodata spalate la masina de vase. In timp, detergentul abraziv din masina va deteriora suprafata de lemn de pe aceste obiecte.

Portelanuri fine si obiectele din cristal

Obiectele de portelan fin si obiectele din cristal in care poate ai investit destul de multi bani sau care au o valoare sentimentala vor rezista mai mult in timp daca nu le speli la masina de vase. Detergentul poate strica vopseaua si exista riscul ca portelanul si cristalul sa crape in timpul spalarii. Pentru a proteja aceste obiecte valoroase din bucataria ta, evita sa le speli cu apa fierbinte. In schimb, le poti spala manual, cu apa calduta si un detergent bland.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea