Cum sa...

#carpa microfibra #microfibra #sfaturi curatenie #curatenie casa

De ce sa folosesti carpele din microfibra la curatenia casei

Chiar daca nu putem avea cunostintele unei firme de curatenie, fiecare dintre noi ar trebui sa aiba cateva cunostinte de baza despre curatarea diferitelor spatii si suprafete din casa.

Vrei sa afli cum sa cureti 99% din bacterii doar cu apa si fara substante chimice? Daca folosesti inca un intreg arsenal pentru curatenie, cu siguranta ar trebui sa profiti mai mult de minunile secolului XXI si sa inlocuiesti toti buretii, mopurile, prosoapele din camara cu lavetele cu microfibra. De ce? Iata cateva avantaje fata de vechile instrumente de curatat:

  1. Este mult mai rezistenta decat alte materiale, deci economisesti bani;
  2. Nu afecteaza mediul inconjurator pentru ca foloseste doar apa pentru a curata orice suprafata din casa ta;
  3. Este eficienta si indeparteaza mai mult de 90% dintre bacterii;
  4. Indeparteaza praful fara sa lase pete, amprente sau urme si zgarieturi;
  5. Asigura rezultate incredibile chiar si pe suprafete dificile sau sensibile;
  6. Ofera stralucire suprafetelor, doar dintr-o singura miscare;
  7. Pot fi curatate la masina de spalat.

Suprafetele care pot fi curatate eficient cu ajutorul carpei din microfibra:

  • Geamuri, oglinzi, suprafete din sticla;
  • Blaturi de bucatarie, mese;
  • Gresie, faianta;
  • Vase, pahare, ustensile de bucatarie.

Cum functioneaza laveta cu microfibre?

In loc sa foloseasca un detergent chimic, acest tip de laveta este formata din milioane de fibre, microfibre, care atrag si retin praful, bacteriile si alte impuritati. Structura unica a acestor carpe este formata din atat fibre de poliester incarcate pozitiv si fibre de nailon incarcate negativ care preiau peste 90% din bacteriile de pe suprafetele curatate, folosind doar apa. Daca te ingrijoreaza faptul ca nu vei mai simti mirosul de detergent dupa curatare, poti oricand sa folosesti lamai sau portocale proaspete pentru a-ti parfuma camerele cu un miros proaspat si natural.

Dupa folosirea zilnica pe parcursul unei saptamani, ai grija sa speli laveta la masina. Clateste-o cu atentie si pune-o la spalat alaturi de prosoape si articole similare. iti recomandam sa nu folosesti clor sau alt inalbitor pentru ca poate distruge microfibrele.

Cateva sfaturi in plus pentru a face curatenie... ca un profesionist

  1. Ai grija la detalii: priveste cu atentie fiecare colt sau suprafata ascunsa si verifica sa nu ascunda praf, mucegai sau alte bacterii care, cu timpul, se pot raspandi in intreaga casa.
  2. Cere ajutor: curatenia nu trebuie sa fie o activitate individuala. Roaga-i si pe ceilalti membri ai familiei sa te ajute si invata-i toate regulile de baza pentru a pastra apoi curatenia.
  3. Ai grija de pielea ta: foloseste manusi din latex, spala-te pe maini des si foloseste crema hidratanta dupa terminarea curateniei.

Asadar, avand in vedere ca ai tinut pasul cu progresul tehnologic in ceea ce priveste tot felul de aparate electrice si electrocasnice, este timpul sa iti aduci si produsele de curatenie in secolul XXI. Noul smart TV, laptopul si gresia frumoasa din bucatarie vor straluci de curatenie doar daca le acorzi atentia necesara si folosesti produse de calitate superioara, precum laveta cu microfibre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea