Cum sa...

#perna #perna corp #perna pentru corp

Cum sa faci o perna pentru corp in 3 pasi simpli

In fiecare zi de luni, Acasa.ro iti furnizeaza inspiratia de care ai nevoie pentru mici proiecte domestice pe care le poti duce la bun sfarsit cu propriile maini. Saptamana aceasta, te invitam sa iti confectionezi o perna pentru corp confortabila, care sa iti ofere suport si caldura in noptile racoroase din sezonul rece.

Foarte multe persoane adora pernele pentru corp, utile in special in timpul sarcinii sau celor care sufera de dureri de spate. Perna pentru corp are si un rol decorativ deosebit, gratie formei sale lungi si suple. Unde mai pui ca poate fi realizata chiar de tine, in cateva ore, cu ajutorul unei masini de cusut obisnuite!


1. Alegerea materialelor

Opteaza pentru materiale usor de spalat, care complimenteaza estetic decorul camerei. Ai nevoie de:

  • 1,60 m muselina;
  • 1,85 m material imprimat, lat de 115 cm;
  • 4 pachete de poliester pentru umplutura;
  • masina de cusut;
  • ata de cusut;
  • foarfeca;


2. Prelucrarea umpluturii

Spala si calca bine ambele materiale (muselina si materialul imprimat), apoi decupeaza partile laterale ale muselinei, pastrand latimea la circa 100 cm. Indoaie muselina in jumatate si coase-i latura de jos si una dintre cele laterale cu o cusatura dreapta lata, dublata de una in zig-zag.

Intoarce muselina pe fata (cu linia cusuta inauntru) si ruleaza-i capatul, ca pe un sac. Umple-o cu fibra de poliester, avand grija sa o distribui in mod egal in interior (cantitatea o stabilesti tu, in functie de duritatea pe care vrei sa o aiba perna de corp). Deruleaza capatul facut sul, pe masura ce inaintezi cu umplutura.

Coase de mana apoi capatul ramas descusut, cu un tiv ascuns sau o cusatura dubla.


3. Imbracarea pernei

Acum a sosit momentul sa indoi pe jumatate materialul imprimat (fata de perna) si sa ii masori marginile, astfel incat sa poti taia in linie dreapta partile laterale, pentru a fi aproximativ egale cu dimensiunea pernei (lasa in plus cate 5 centimetri pe fiecare parte).

Coase marginile fetei de perna la masina de cusut, cu exceptia unei singure laturi, prin care vei introduce perna. Sistemul de prindere ramane la latitudinea ta, fie prin atasarea unui fermoar, fie prin aplicarea de nasturi.

Acum nu poti decat sa te mandresti cu perna de corp facuta chiar de mainile tale, care iti va tine companie pe parcursul noptii si iti va decora frumos patul din dormitor!

Sursa foto: asanaorganicblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare