Cum sa...

#curatenie casa #aerisire casa #mirosuri neplacute

Cum sa scapi de mirosurile neplacute din dormitor: 5 ponturi utile

Ti se intampla ca de fiecare data cand intri in dormitor sa simti un miros apasator, destul de puternic, care te face sa te simti rusinat? De cele mai multe ori, acest lucru se intampla nu pentru ca nu esti o persoana careia sa-i placa sa locuiasca intr-un mediu igienizat, ci pentru ca nu respecti anumite reguli de improspatare al aerului din casa. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa ai un dormitor frumos parfumat, fara prea mult efort sau cheltuiala.


1. Deschide fereastra

Exista o vorba care spune ca daca nu intra soarele pe fereastra, intra doctorul pe usa. Prin urmare, primul si, poate, cel mai important pas pe care trebuie sa il faci pentru a avea o camera aerisita este sa deschizi fereastra in fiecare dimineata.

Nu conteaza cat de frig este afara, trebuie sa lasi aerul proaspat sa patrunda in incapere. Nu doar ca vei avea o camera aerisita, dar vei sta si intr-un spatiu sanatos.


2. Fa curatenie

Baza unei camere frumos mirositoare este curatenia. Daca iti faci curatenie in dormitor la fiecare sfarsit de saptamana, te vei asigura ca nu exista niciun element in camera care ar putea sa provoace mirosuri urate. Asadar, uita-te sub pat, in spatele noptierelor, langa birou, in sifonier etc. si verifica sa nu existe obiecte care sa afecteze aerul din camera.


3. Foloseste aspiratorul

Dupa ce ai terminat de aranjat lucrurile prin dormitor, foloseste aspiratorul pentru a te asigura ca si podeaua este curata. Cu cat cureti mai bine aceste suprafete, cu atat scad sansele ca in camera ta sa miroasa urat.


4. Foloseste bicarbonat de sodiu

Un alt mijloc de a improspata aerul din dormitor este folosirea bicarbonatului de sodiu pe podea. Bicarbonatul de sodiu neutralizeaza nivelul pH-ului, care, in scurt timp, poate ucide mirosurile. Astfel, presara bicarbonat de sodiu uniform pe podea pentru a scapa de orice miros neplacut.


5. Aplica otet pe pereti

Dupa ce ai curatat podeaua, trebuie sa treci la urmatoarea zona a camerei: peretii. Acestia pot stoca o multime de mirosuri, de aceea este indicat sa fie curatati in mod frecvent. Otetul ajuta la "distrugerea" mirosurilor in aceeasi masura ca bicarbonatul, numai ca, pentru peretii, otetul - fiind in state lichida - este o solutie mai simpla si la indemana.

Asadar, se amesteca un sfert de cana de otet cu doi litri de apa si se curata peretii folosind un prosop de hartie, un burete sau un prosop de bumbac.

Sursa foto: lamidge.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea