Cum sa...

#pregatire camara #curatenie camara # amenajare camara #camara #toamna

Cum sa faci curat in camara in cativa pasi simpli, pentru a o pregati pentru toamna

Indiferent daca ai o camara dedicata sau doar cateva rafturi intr-un dulap pentru depozitarea alimentelor, este important sa o pastrezi curata si organizata. Cu o camara organizata, poti contribui la protejarea alimentelor impotriva infestarii cu insecte, poti economisi bani prin utilizarea produselor inainte de a expira si poti accesa rapid ingredientele in timpul pregatirii mesei.

Curatarea unei camari cere ceva timp, dar o poti face cu doar patru pasi simpli. Rezerva-ti o ora sau doua si vei fi uimit de cat de bine poate arata si functiona camara ta.

Cum sa-ti cureti camara

1. Goleste rafturile din camara

Scoate totul din camara. Daca nu ai un spatiu de tejghea in apropiere, adu o masa sau pune niste cutii de carton pe podea pentru a tine totul.

2. Curata spatiul de depozitare al camarii

Foloseste un aspirator cu furtun si perie sau un aspirator portabil pentru a aspira firimiturile si panzele de paianjen. Amesteca putina apa calda si o lingura de detergent universal intr-o galeata mica sau un bol. Scufunda o carpa din microfibra in solutie si stoarce-o pana cand nu mai picura. Incepand din partea de sus a camarii, sterge fiecare raft si peretii. Nu uita de podea!

Daca vezi sau suspectezi mucegai sau mucegai, curata zona cu o solutie dezinfectanta sau foloseste servetele dezinfectante. Lasa zona sa se usuce la aer in timp ce sortezi alimentele care ar trebui sa se intoarca pe rafturi.

3.Sorteaza articolele din camara

Indeparteaza toate obiectele care apartin altor locuri si pune-le la locul lor. Nu este o idee buna sa depozitezi produsele de curatenie alaturi de produsele alimentare.

Achizitioneaza cutii din carton si accesorii de impachetat de pe myebox.ro si saci de gunoi inainte de a incepe sortarea. Desemneaza o zona ca "Pastrez", una ca "Donez" si una ca "Gunoi".

Verifica data de expirare de pe fiecare produs si apoi decide unde ar trebui sa mearga. Arunca produsele expirate, orice alimente care prezinta infestare cu insecte, conservele care curg sau care se umfla si alimentele deschise care sunt vechi. Doneaza alimentele care nu sunt pe placul familiei tale sau produsele pe care le-ai cumparat in exces la o camara de alimente locala. Pastreaza restul.

4. Organizeaza camara

Acum ca ai de rezolvat doar articolele "de pastrat", acorda putin timp pentru a organiza camara. Daca o sticla sau un borcan pare lipicios, sterge-l cu o carpa umeda din microfibra inainte de a-l readuce in camara.

Aseaza articolele care sunt folosite zilnic, cum ar fi cerealele si gustarile, la indemana.

Depoziteaza articolele asemanatoare (batoane de gustari, pungi de suc, folii si pungi de depozitare) impreuna in cosuri sau cosuri pentru acces usor. Asigua-te ca etichetezi cosurile.

Grupeaza laolalta articole similare, astfel incat sa le poti gasi cu usurinta. Ia in considerare plasarea tuturor articolelor de copt impreuna, a tuturor produselor conservate sau a tuturor condimentelor si aromelor.

Sfaturi pentru a pastra camara curata mai mult timp

Tine o lista cu ceea ce ai la indemana in camara. Noteaza ce trebuie sa reaprovizionezi pentru a preveni cumparaturile in exces.

Maximizeaza spatiul de depozitare cu ajutorul inaltatoarelor de rafturi, a rafturilor de deasupra usii, a platourilor rotative si a recipientelor de depozitare reutilizabile. Indeparteaza excesul de ambalaje de la producator pentru a crea mai mult spatiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea