Cum sa...

#ecrane #curatare televizor #televizor

Cum sa cureti usor televizorul

 

Te-ai intrebat vreodata cum sa cureti televizorul cu usurinta, fara a apela la un produs de curatare care poate afecta ecranul?

In primul rand, este recomandat sa iei in considerare caracteristicile dispozitivului si instructiunile producatorilor cu privire la curatare si intretinere.

Sfaturi pentru curatarea televizorului

Curatarea televizorului, precum si ecranul computerului te pot pune putin in incurcatura. Trebuie sa folosesti o carpa de bumbac cu alcool sau mai bine o carpa uscata? Este bine sa umezesti o carpa cu putina apa si un detergent? Si ce se intampla cu spray-urile special concepute pentru ecrane?

Daca nu ai un spray special pentru curatarea ecranelor si a altor dispozitive electronice, poti utiliza urmatoarele:

Siguranta intai de toate

Inainte de a incepe curatarea televizorului, asigura-te ca este deconectat. In plus, este indicat sa cauti in manualul TV daca exista vreo recomandare specifica pentru acel model si ce tip de produse poti utiliza.

Foloseste carpe cu microfibre curate

Evita sa folosesti hartie sau carpe normale. Aceste materiale sunt dure si pot zgaria televizorul cu plasma, LED sau LCD. Carpele din microfibra sunt bune pentru indepartarea prafului si sunt folosite si pentru curatarea lentilelor de ochelari. Este un material perfect de curarat fara a lasa urme.

La achizitionare, multe modele de televizoare includ acest tip de carpa pentru stergerea ecranelor. Daca ai un televizor mai vechi cu un ecran de sticla, il poti curata cu usurinta cu o carpa din microfibra umezita cu putina solutie folosita pentru curatarea geamurilor.

Nu pulveriza solutia direct pe ecran

Intotdeauna foloseste o carpa. Ideal este sa cureti aceste ecrane cu o carpa uscata, daca nu este absolut necesar sa o uzi. In cazul televizoarelor moderne, apa distilata este, de obicei, recomandata pentru curatarea ecranelor. Nu folosi produse cu alcool sau abrazive, deoarece le deterioreaza.

Daca ai un televizor in bucatarie, probabil ca va fi mai murdar din cauza vaporilor si grasimilor care raman in mediu. Pentru acele pete mai dificile foloseste un strop de otet si o carpa din microfibra.

Nu apasa atunci cand cureti ecranul

Curata cu atentie ecranele, deoarece sunt materiale mai delicate decat cristalele de acum cativa ani. Fa miscari usoare, orizontale si lasa intotdeauna ecranul sa se usuce.

Ai grija cand cureti ecranul pentru a evita deteriorarea acestuia

Televizoarele s-au schimbat foarte mult de-a lungul anilor. Datorita dezvoltarii tehnologice au aparut ecrane de inalta calitate, care ne permit sa vedem orice detaliu al filmelor sau serialelor care ne plac cel mai mult.

Televizoarele cu tuburi au disparut si nu mai au cristal sau sticla ca element principal.

Ecranele de astazi sunt fragile si au nevoie de alte ingrijiri. In plus, unele dintre ele sunt touch, asa ca va fi necesar sa le cureti mai frecvent.

Fa ecranul televizorului "ca nou"

Nu ezita sa aplici aceste sfaturi si pe restul ecranelor din casa ta, indiferent daca sunt computere, telefoane mobile, laptopuri sau tablete.

Nu uita ca este recomandat sa cureti ecranul televizorului o data pe saptamana. Nu numai pentru a nu acumula atat de multa murdarie, dar si pentru a avea o viata mai lunga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului