Cum sa...

# trucuri cioburi #cioburi sticla #banda adeziva

Cele mai bune trucuri pentru a aduna foarte bine cioburile de sticla

 

Sticla sparta poate fi foarte periculoasa. Cand se sparge sau explodeaza, imprastie bucati minuscule foarte greu de gasit, care pot provoca rani la nivelul pielii. Din acest motiv, curatarea devine o sarcina complicata si oarecum obositoare.

Dupa ce indepartezi cele mai mari si mai vizibile bucati de sticla, de obicei. folosesti matura pentru a aduna si restul cioburilor. Chiar si asa, mai raman in colturi sau in locuri mai dificil de ajuns. Acestea sunt cele care ne pot pune in pericol copiii sau animalele de companie.

Cele mai bune trucuri pentru a colecta foarte bine sticla sparta

Felie de paine proaspata

Cele mai mari batai de cap le ai cu bucatile mici de sticla, cele pe care le vezi destul de greu. Tocmai de aceea, cel mai bine ar fi sa tai o felie de paine moale si sa o asezi mai apoi pe podea. Muta bucata de paine pe zona afectata si vei observa cum bucatelele mici de sticla se vor lipi de miezul painii.

La final, arunca painea direct la gunoi.

Banda adeziva

Periajul sau aspirarea nu sunt intotdeauna suficiente pentru a indeparta si cel mai mic ciob. Un alt truc la care poti apela este sa tai bucati de banda adeziva pe care sa le lipesti pe podea. Apoi, prin desprindere, bucatile de sticla invizibile cu ochiul liber se vor lipi de banda adeziva iar suprafata ta va fi din nou curata.

 

Sapun

Bucata de sapun functioneaza la fel de bine ca felia de paine moale, desi poate fi o solutie mai scumpa. De asemenea, poti folosi o bucata de hartie absorbanta umeda. Ai grija ca geamul spart sa nu strapunga hartia si sa te taie!

 

Curatarea covoarelor

Primul lucru este sa aspiri cat poti de bine covorul pe care s-a spart un obiect din sticla. Daca ai posibilitatea, atunci strange covorul, scoate-l afara si scutura-l intr-un loc special amenajat pentru covoare sau in gradina.

Insa, daca nu poti scoate covorul din casa, atunci continua sa cureti fara a-ti pierde rabdarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea