Cum sa...

#curatenie casa #cina #sfaturi practice #sfaturi curatenie #curatare masa

Cum sa cureti mai rapid masa dupa cina

Dupa o masa delicioasa si copioasa, ultimul lucru pe care si-l doresc majoritatea oamenilor este curatarea vaselor si a bucatariei. Din pacate insa, acest proces este un rau extrem de necesar. Totusi, exista cateva cai prin care ai putea face mai mult mai rapid acest lucru. Iata cateva ponturi:


1. Ai grija ca masina de spalat vase sa fie goala

Inainte de a lua cina, ai grija ca masina de spalat vase sa fie complet goala. Daca lasi in ea si vasele pe care le-ai folosit la prepararea mancarii se vor strange o multime dupa servirea cinei, iar tu vei pierde mai mult timp asteptand ca acestea sa se curete. Asadar, da drumul la masina inainte de a te pune la masa.


2. Nu folosi foarte multe instrumente de gatit

Cand gatim, avem tendinta de a folosi numeroase instrumente de gatit. Renunta cat mai rapid la acest obicei. Masoara de exemplu cantitatile de ingrediente intr-un singur vas, si nu in doua sau trei, cum faci de obicei. Astfel, la final, nu te vei trezi cu o chiuveta plina pana la refuz de vase murdare.


3. Curata cand prinzi cel mai mic ragaz

Dupa ce cureti ceapa si o pui la fiert, nu sta pe tanjeala. Apuca-te si spala rapid cateva dintre vasele pe care le-ai murdarit. Astfel, nu vei strange niciodata vase murdare in chiuveta.


4. Tine cosul de gunoi aproape de tine

Atunci cand cureti legumele, cel mai bine este sa tii cosul de gunoi cat mai aproape de tine, pentru a arunca mizeria direct in el. Astfel nu vei mai imprastia murdaria peste tot in bucatarie, iar sarcina ta de curatare va fi, implicit, mai usoara.


5. Pune vasele la inmuiat

Daca ai gatit ceva care s-a prins de cratita sau s-a impregnat in ea, nu o lasa pe blatul de la bucatarie. Cat timp servesti cina, lasa vasele foarte murdare la inmuiat in apa calda. Astfel, acestea vor fi mult mai usor de curatat daca stau ceva vreme imbibate cu apa si detergent.


6. Pregateste recipiente pentru resturi

Daca vrei sa iti usurezi munca cu curatarea mesei dupa cina, asaza pe masa pentru fiecare persoana in parte un recipient pentru resturi. Astfel, vei evita piederea de timp cu curatarea fiecarei farfurii in parte. Aceste recipiente le cureti foarte usor, deoarece nu trebuie decat sa le arunci decat la gunoi.

Sursa foto: blog-solutions-stores.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea