Cum sa...

#lumina soare #sanatate #curatare #frunze

Cum sa cureti frunzele plantelor din casa ta

 

Curatarea frunzelor plantelor este foarte importanta, pentru ca le favorizeaza respiratia. Praful adunat pe frunze reduce considerabil cantitatea de lumina solara pe care o primesc. Din aceasta cauza planta dezvolta mai putina clorofila si, in timp, se poate imbolnavi. Astfel, se va ingalbeni si va inceta sa creasca si ar putea chiar sa moara.

De aceea, curatarea frunzelor plantelor este esentiala pentru a-si mentine sanatatea. Cel mai bine este sa repeti aceasta procedura cel putin de doua ori pe luna.

Metode de curatare a frunzelor plantelor

Modalitatile de curatare a frunzelor plantelor pot varia in functie de tipul de frunze si de natura solului.

Apa ca prima resursa

Apa este o resursa buna pentru curatarea frunzelor plantelor. Un sfat bun este sa bagi planta sub dus. Asigura-te ca apa este mai calda si nu iese cu prea multa forta, pentru ca poate deteriora frunzele. Folosirea unui furtun sau a unui pulverizator reprezinta, de asemenea, o solutie buna.

Daca planta este foarte murdara, poti amesteca un litru de apa cu cateva picaturi de gel de dus. Stropeste frunzele cu acest preparat si apoi clateste cu apa curata. Cei care recomanda aceasta metoda subliniaza ca este mai bine sa acoperi pamantul, pentru ca amestecul sa ramana doar pe frunze.

Stralucire naturala

Este o tehnica eficienta, cu exceptia acelor plante cu frunze ondulate sau cu fire mici de par (cazul violetei). Nu este recomandat sa folosesti lacuri naturale pentru ele. Pentru restul plantelor poate da rezultate foarte bune.

O alta optiune este sa stergi frunzele cu un burete rulat si imbibat cu apa si sapun pentru a le face sa stralucească. De asemenea, si uleiul de masline este o alegere buna. Orice ai alege, le oferi plantelor tale mai multa stralucire.

Curata plantele cu o periuta de dinti

Trebuie sa ai grija cu plantele catifelate sau cu parul mic. Sunt mai fragile si pot fi deteriorate mai usor. Pentru a le curata, poti folosi o periuta de dinti.

Aseaza frunza in mana si perie usor peste ea. Incepe de la baza si avanseaza cu atentie spre varful ei.

Alte sfaturi

Pe langa curatarea frunzelor, la fel de important este sa elimini acele parti ale plantei care nu sunt sanatoase.

Daca planta are flori sau frunze uscate, galbui sau firave, cel mai bine este sa le indepartezi.

De asemenea, este recomandat sa se tina seama de caracteristicile fiecarei plante pentru a fi ingrijita corect. De exemplu, exista unele care nu sunt favorizate atunci cand frunzele lor se umezesc, cum ar fi cactusii sau cele suculente. Pentru acestea, este mai bine sa optezi pentru curatarea uscata.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului